ΕΛΛΑΔΑ

Διάκριση για τον Έλληνα επιστήμονα Ανδρέα Φλουρή: «Στους 100 που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο»

Ανδρέας Φλουρής

«Στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε το όραμά μας. Να πάρουμε αποφάσεις σήμερα για πράγματα που θα συμβαίνουν το 2050», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής

Στη λίστα του περιοδικού «Time», με τους 100 ανθρώπους που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, συμπεριλαμβάνεται και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Ανδρέας Φλουρής που μίλησε στον Alpha για τη μελέτη σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

«Στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουμε το όραμά μας. Να πάρουμε αποφάσεις σήμερα για πράγματα που θα συμβαίνουν το 2050, προκειμένου να τα προβλέψουμε και να μην συμβούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής.

Για το μήνυμα της προσαρμογής στις νέες κλιματολογικές συνθήκες μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που έμαθε κατά τις καλοκαιρινές του διακοπές πως είναι ένας από τους επιστήμονες που συμπεριλήφθηκαν στη λίστα με τους 100 ανθρώπους που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

«Είναι σημαντική η αναγνώριση για εμένα. Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει να μεταδώσουμε το μήνυμά μας λίγο πιο μακριά. Το μήνυμα δηλαδή της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή», λέει ο ίδιος.