ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 17χρονου στον Ωρωπό: «Πεθαίνουμε κάθε μέρα, αλλά μας έστειλε δώρο»

Θάνατος 17χρονου στον Ωρωπό: «Πεθαίνουμε κάθε μέρα, αλλά μας έστειλε δώρο»

Ωρωπός: Δικαίωση ζητά ένα χρόνο μετά το θάνατο του παιδιού του ο πατέρας του 17χρονου Βασίλη.

Ένας χρόνος έχει περάσει από τον τραγικό θάνατο του 17χρονου Βασίλη στον Ωρωπό, ο οποίος παρασύρθηκε θανάσιμα από διερχόμενο ΙΧ, ενώ πήγαινε με το μηχανάκι παραγγελία σε πελάτη της επιχείρησης που εργαζόταν.

Ο οδηγός του ΙΧ αφού χτύπησε τον 17χρονο τον εγκατέλειψε αβοήθητο στην άσφαλτο. Ο πατέρας του άτυχου Βασίλη μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», με δάκρυα στα μάτια ζητά δικαίωση για τον θάνατο του γιου του, την ώρα που ο άνθρωπος που ευθύνεται για το δυστύχημα συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος.

«Τον είχε κάνει κομμάτια, το παιδί μου πέθανε ακαριαία. Δεν είχε το μυαλό να κάτσει να τον βοηθήσει, αλλά είχε το μυαλό να τηλεφωνήσει στον αδελφό του και να του πει έλα γρήγορα σκότωσα άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 17χρονου.

Ο πατέρας του Βασίλη κατηγορεί το αφεντικό της επιχείρησης γιατί τον άφησε να οδηγήσει μηχανάκι, παρά το ότι ήταν ανήλικος και η δουλειά του ήταν βοηθός σερβιτόρου και όχι διανομέας. Επίσης ρίχνει ευθύνες και στον οδηγό του ΙΧ που δεν σταμάτησε να τον βοηθήσει.

«Τον εγκατέλειψε μόνο του και πλέον κυκλοφορεί ελεύθερος σαν να μην έγινε τίποτα, ενώ το παιδί μου δε γυρίζει πίσω. Δεν μας έχει πλησιάσει, δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, δεν έχει κάνει τίποτα», συνέχισε ο πατέρας του Βασίλη.

Τραγική φιγούρα και ο μεγαλύτερος αδερφός του Βασίλη που κάθε μέρα πάει στο νεκροταφείο για να του ανάψει το καντηλάκι του. «Θέλω να τον φέρω πίσω», λέει συνεχώς στον πατέρα του, ο οποίος του απαντά πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Ωστόσο, η οικογένεια στο βαθύ πένθος που βιώνει όλο αυτό το διάστημα βλέπει μια αχτίδα φωτός που έχει φωτίσει και πάλι τις ζωές τους και έχει ξαναζωντανέψει την ελπίδα. Η μητέρα του Βασίλη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι πριν από 27 ημέρες, που τους δίνει δύναμη να προχωρήσουν.

«Νομίζω ότι είναι δώρο από τον Βασίλη. Μας το έστειλε για να μείνουμε όρθιοι και ζωντανοί», είπε ο πατέρας του.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Τα πρώτα λόγια του οδηγού - «Οδηγούσα και ξύπνησα στο νοσοκομείο»

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο παρέσυρε και εγκατέλειψε ποδηλάτη

Εξαρθρώθηκε σπείρα παράνομης διακίνησης μεταναστών - Κέρδιζαν 4.500 - 6.000 ευρώ το «κεφάλι»