ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας για τη νέα επιδείνωση του καιρού

Κακοκαιρία: Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας για τη νέα επιδείνωση του καιρού

Δυσκολότερη ημέρα τους νέου κύματος κακοκαιρίας συμφωνα με τους μετεωρολόγους το Σάββατο

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκονται από σήμερα αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια.

Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (03-11-23) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Δυσκολότερη ημέρα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οπότε και ενδέχεται να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και πλημμυρικά φαινόμενα, είναι το Σάββατο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψής ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε εγρήγορση και τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.