ΕΛΛΑΔΑ

Βοιωτία: Το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε μία καταδίωξη - «Φαίνεται να βιαζόταν να τον συλλάβει»

Βοιωτία: Το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε μία καταδίωξη - «Φαίνεται να βιαζόταν να τον συλλάβει»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλάει για την υπόθεση της Βοιωτίας και εξηγεί ποιο είναι το πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί σε μία καταδίωξη 

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ που κατηγορείται ότι σκότωσε με το όπλο του τον 17χρονο στη Βοιωτία.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής μίλησε για την υπόθεση και εξήγησε ποιο είναι το πρωτόκολλο που ακολουθείται σε μία καταδίωξη.

«Ο έλεγχος γίνεται με ένα πρωτόκολλο, το οποίο λέει πως οι αστυνομικοί παίρνουν θέσεις και βγάζουν τους υπόπτους έναν ένα από το αυτοκίνητο ξεκινώντας από τα κλειδιά που πετιούνται κάτω και στη συνέχεια προχωρούν σε σύλληψη. Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό τότε συνεχίζεται η καταδίωξη. Στη προκειμένη περίπτωση φαίνεται να υπήρχε μία βιασύνη από τον αστυνομικό για να κάνει σύλληψη».

Ο Γιάννης Γλύκας, πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων, τόνισε με τη σειρά του πως δεν υπήρχε πρόθεση να σκοτώσει ο αστυνομικός.

«Το σίγουρο είναι πως ο αστυνομικός δεν πάει εύκολα φυλακή εάν γίνεται κάτι στα πλαίσια της υπηρεσίας του. Είναι δυσδιάκριτα τα όρια της άμυνας. Από την άλλη, υπάρχει διάχυτο το αίσθημα της ατιμωρησίας σε σχέση με τους αστυνομικούς γιατί έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές».