ΕΛΛΑΔΑ

Μεσολόγγι: Τα συγκινητικά λόγια της 89χρονης που δώρισε ασθενοφόρο αξίας 65 χιλιάδων ευρώ

Μεσολόγγι: Τα συγκινητικά λόγια της 89χρονης που δώρισε ασθενοφόρο αξίας 65 χιλιάδων ευρώ

Η κα. Παπαχρήστου μίλησε στην εκπομπή «Live News» και περιέγραψε την ιστορία πίσω από τη δωρεά του ασθενοφόρου.

Μία πρωτοβουλία που θα σώσει ζωές πήρε η συνταξιούχος αγρότισσα Αθηνά Παπαχρήστου χαρίζοντας ένα ολοκαίνουριο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Την ευγενική χορηγία έκανε η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου, μία γυναίκα συνταξιούχος που δεν είναι επιχειρηματίας, αλλά μια ταπεινή αγρότισσα που ζει στο Μεσολόγγι και που αποφάσισε να προχωρήσει στην γενναιόδωρη κίνηση λόγω των σοβαρών προβλημάτων που υπήρχαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Αφού εκείνη ήταν που έκανε το μεγάλο «δώρο» στο νοσοκομείο και συνεπακόλουθα στου συμπολίτες της, έθεσε και τους δικούς της όρους για τη χρήση του: Να καλύπτει μεν αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου, και – όπως είπε χαριτολογώντας – να χτυπά την σειρήνα κάθε φορά που θα περνά έξω από το σπίτι της.

Το καινούργιο, υπερσύγχρονο ασθενοφόρο παραδόθηκε χθες το πρωί της Πέμπτης, προς ενίσχυση του τομέα ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, και έχει ήδη τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

«Ήταν λίγο ‘τσουχτερούλι’, αλλά δεν πειράζει ήταν τάμα»

Η κα. Παπαχρήστου μίλησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου κι αποκάλυψε ότι η δωρεά του ασθενοφόρου ήταν τάμα που είχε κάνει.

«Ήταν λίγο τσουχτερούλι, αλλά δεν πειράζει ήταν τάμα. Δεν ήμουν πλούσια, είχα κάτι για τα γεράματά μου, πούλησα κι ένα χωράφι και συμπλήρωσα».

Ενώ για το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού που δέχθηκε ανέφερε: «Μου έδωσε συγχαρητήρια κι εγώ του είπα να βάλει κι αυτός κάτι για το φτωχό το Μεσολόγγι. Μου είπε ότι θα περάσει και για καφέ».