ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Ζευγάρι έπεσε θύμα χάκερ - «Θα στείλω παντού τις γυμνές φωτογραφίες σας»

Βόλος: Ζευγάρι έπεσε θύμα χάκερ - «Θα στείλω παντού τις γυμνές φωτογραφίες σας»

Εφιάλτης για νεαρό ζευγάρι στον Βόλο - Χάκαραν το facebook και δημοσίευσαν γυμνές τους φωτογραφίες

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ένα ζευγάρι στον Βόλο, το οποίο έπεσε θύμα αδίστακτων χάκερ μέσω Messenger και Facebook.

Όλα έγιναν όταν ο άνδρας πάτησε πάνω σε έναν σύνδεσμο που του προώθησε μια φίλη του για να την στηρίξει σε έναν διαγωνισμό. Μετά έλαβε ένα ακόμα μήνυμα με έναν κωδικό και τότε ο άνδρας της έστειλε τον αριθμό πίσω. Έτσι συνειδητοποίησε ότι κάποιος άλλαξε τους κωδικούς στο email του και του ήρθε ειδοποίηση στο Facebook ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του. Σε λίγα λεπτά είχε λάβει φωτογραφίες με εκείνον και της συντρόφου του.

Ο χάκερ επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε 3 κάρτες των 100 ευρώ και έπειτα ότι θα του επέστρεφε 330 ευρώ, ενώ το μήνυμα αυτό στάλθηκε και στις επαφές του. Λίγα λεπτά μετά έλαβε μήνυμα στο viber και άγνωστο αριθμό στο οποίο έγραφε «εγώ είμαι ο χάκερ. Αν δεν δώσεις λεφτά, αυτές οι φωτογραφίες δε θα είναι τίποτα. Θα στείλω παντού τις γυμνές φωτογραφίες σας».

Ο δράστης τελικά έκανε ομαδική συνομολία με διάφορα άτομα από τις επαφές του θύματος και άρχισε να στέλνει τις γυμνές φωτογραφίες.

Το ζευγάρι έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό τμήμα Βόλου και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το θύμα περιέγραψε τα όσα έζησε: «Καθόμουν σπίτι μου και μου ήρθε ένα μήνυμα από μία γνωστή μου στο messenger. Μου ζήτησε να πατήσω σε ένα λινκ που μου έστειλε προκειμένου να τη στηρίξω σε έναν διαγωνισμό που λάμβανε μέρος. Στη συνέχεια μου είπε ότι θα μου έρθει ένα μήνυμα με έναν κωδικό, όπως κι έγινε, και της τον έστειλα πίσω. Μέχρι να το καταλάβω, οι δράστες υπέκλεψαν προσωπικό υλικό από τις συνομιλίες που είχα με την σύντροφό μου και κάνοντας ομαδικές συνομιλίες με διάφορα άτομα, άρχισαν να διαρρέουν ερωτικές φωτογραφίες, ζητώντας ως αντάλλαγμα 300 ευρώ!»