ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ο Δασκαλάκης νόμιζε ότι είναι ο Buffon και ο Πάριος»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ο Δασκαλάκης νόμιζε ότι είναι ο Buffon και ο Πάριος»

Τέταρτη ημέρα απολογίας για την Ρούλα Πιπσιρίγκου – Τι είπε για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη τις χαρτορίχτρες, τις εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά και το πως βίωσε το πένθος

Με τις ερωτήσεις της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνεχίστηκε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κλήθηκε να μιλήσει για τα παιδικά της χρόνια, τη σχέση με το Μάνο Δασκαλάκη, τις χαρτορίχτρες, τις εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά και το πως βίωσε το πένθος.

Προέδρος: Το διαζύγιο των γονιών σας ήταν ένα καλό διαζύγιο; Σας δυσκόλεψε;

Πισπρίγκου: Υπήρξε αντιδικία απ’ ότι θυμάμαι και για κάποια χρόνια για οικονομικό θέμα. Μετά το διαζύγιο δεν είχαμε μεγάλες και καλές σχέσεις με το μπαμπά μου. Το διαζύγιο δεν με ενόχλησε γιατί είδα ότι η μητέρα μου ήταν πολύ καλύτερα. Έβλεπα εικόνες που δεν μου άρεσαν. Όχι βέβαια, αλλά ένα έρχομαι-φεύγω. Είδα τη μητέρα μου που λυτρώθηκε.

Πρόεδρος: Υπήρξαν καλές σχέσεις με τον πατέρα σας;

Πισπιρίγκου: Δεν υπήρξαν… μάθαινε νέα μας ανά περιόδους. Έχει νέα οικογένεια και δυο αλλά παιδιά. Εγώ το γάμο μου του τον ανακοίνωσα στη δουλειά. Πήγα με το Μάνο, η πρώτη τους συνάντηση δεν ήταν καλη. Τον ειρωνεύτηκε και τσαντίστηκε ο Μάνος. Τώρα οι σχέσεις μας έχουν γίνει καλές.

Πρόεδρος: Πείτε μου για την κατάρτισή σας;

Πισπιρίγκου: Πήγα τεχνικό λύκειο γιατί πήγαν και οι φίλες μου και γιατί ήταν πιο εύκολο για τις πανελλήνιες. Διακοσμήτρια δεν μπορούσα να γίνω, δεν τραβάω ίσια γραμμή, φυσικοθεραπεύτρια δεν έχω δύναμη, όποτε πήγα για βοηθός νοσηλευτή. Εμείς μαθαίναμε για την υγιεινή των ασθενών, τις κατακλίσεις, δεν μπορούσαμε να κάνουμε αιμοληψία. Και ενέσεις κάναμε σε πορτοκάλια. Οι ενέσεις που έχω κάνει ήταν σε ποδοσφαιριστές στην κοιλιά, όχι σε μύες.

Η σχέση με τον Δασκαλάκη και το «τρίτο υπόγειο»

Η κατηγορούμενη κλήθηκε να περιγράψει τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη. «Θεωρώ ότι είμαι σε έναν ουρανοξύστη. Μιλάμε για το παιδί μου που είναι στην κορυφή και πρέπει να απαντήσω για το τρίτο υπόγειο για τη σχέση μου με τον Δασκαλάκη. Από άποψης σημασίας το λέω. Δεν είμαστε η μόνη οικογένεια στην Ελλάδα με προβλήματα. Στη δίκη μου περίπτωση η επιλογή μου αποδείχθηκε λανθασμένη».

Όπως ανέφερε, οι δυο τους γνωρίστηκαν σε ποδοσφαιρικό αγώνα το 2013. «Ήταν εντυπωσιακός άνδρας. Μιλήσαμε στον αγώνα και μετά είχαμε μια διαφωνία επειδή καθυστέρησε να υπογράψει. Γίναμε φίλοι στο Facebook και μου έστειλε μήνυμα. Μου έγραψε «τι κανείς μικρή ξύπνια τέτοια ώρα;». Του λέω ο μικρός δεν είμαι εγώ ανάμεσα μας, γιατί είχαμε διαφορά ηλικίας. Την επόμενη θα έβγαινα με μια φίλη μου και του είπα αν θέλει να έρθει. Ήρθε, μιλούσαμε στο μαγαζί. Του έστελναν μηνύματα κάποιες κοπέλες κι εγώ απομακρύνθηκα. Εκείνος ήρθε και μου έδειξε το μήνυμα, που έγραφε σε κάποια κοπέλα ότι έχουν τελειώσει. Κανονίσαμε να πάμε για καφέ την επόμενη ημέρα. Μου έστειλε μήνυμα ότι δεν είναι για σχέση και του λέω πάμε για καφέ σαν φίλοι, αφού μέσα στα γήπεδα είμαστε. Πήγαμε, με φίλησε και ξεκινήσαμε σχέση. Μπήκε στην παρέα μου, γνώρισα κι εγώ τους φίλους του».

Η κατηγορούμενη ανέφερε πως μετά από ένα μήνα σχέση εκείνος μετέφερε τα ρούχα του στο σπίτι της. «Κάποια στιγμή συζητήσαμε για γάμο και οικογένεια. Ήταν κοινή η απόφαση. Το ήθελα κι εγώ παρά πολύ. Το διάστημα της γνωριμίας ήταν πολύ λίγο. Για να κανείς τέτοιο βήμα θέλει καιρό, αλλά με είχε συνεπάρει όλο αυτό. Ήμουν ερωτευμένη, ήταν πολύ δοτικός και καλός και μου έβγαλε το αίσθημα ότι μπορείς να κάνεις οικογένεια μαζί του. Έτσι ήρθε η εγκυμοσύνη της Τζωρτζίνας. Μιλήσαμε με τις οικογένειες, το ανακινήσαμε. Η μητέρα μου έφερε αντιρρήσεις, ότι δεν είχαμε σταθερές δουλειές και υπήρχε μόνο ένα σπίτι που δεν είχε και δεύτερο δωμάτιο. Ο Μάνος χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και είπε «εγώ είμαι εδώ, θα αντεπεξέλθω». Το μόνο που του αναγνωρίζω είναι αυτό. Δούλευε ασταμάτητα. Σε ντελίβερι, στα καράβια, σε καφέ, σε ψαράδικο, σε μεταφορική, όπου του έλεγαν πήγαινε».

Μετά τη γέννηση της Τζωρτζίνας το ζευγάρι άλλαξε σπίτι και αποφάσισε να μεγαλώσει την οικογένεια του και προχώρησαν στην απόκτηση της Μαλένας. «Μέχρι το 2018 ήταν όλα τέλεια. Ξαφνικά είχε περίεργη συμπεριφορά. Εγώ δούλευα ως καμαριέρα, τα παιδιά ήταν στον παιδικό σταθμό. Όλοι είχαμε καταλάβει πως κάτι συμβαίνει. Εκείνος δεν το παραδεχόταν στην αρχή. Είχε κάποιες εκρήξεις, αρχίσαμε να τσακωνόμαστε. Κάποια στιγμή ενώ δούλευα με πήρε τηλέφωνο μια κυρία η οποία μου είπε να πάω σπίτι μου να βρω το Μάνο με άλλη γυναίκα. Φτάνω στο σπίτι και ήταν μόνος. Του είπα τι συνέβη και αρνήθηκε. Είχα υποψιαστεί εγώ. Είχαμε κοινό Facebook κι έλεγα από που μιλάει; Είχε φτιάξει ψεύτικο προφίλ στο οποίο μιλούσε με άλλη γυναίκα τελικά. Κάποιο καιρό αργότερα μου έστειλε ένα τεράστιο μήνυμα που μου εξηγεί όλη την εξωσυζυγική του σχέση. Ήταν σε άθλια κατάσταση και μου έλεγε ότι θα πέσει με τη μηχανή σε μια χαράδρα».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, ο Δασκαλάκης ζήτησε να τον συγχωρέσει με την κατηγορούμενη να του ζητάει λεπτομέρειες για την παράνομη σχέση. «Έλεγε ότι ήθελε επιβεβαίωση και δεν είχε συναισθήματα. Ήταν 25 χρόνια μεγαλύτερη και αποδείχθηκε ότι ήταν η δουλειά της. Σε μπαρ δούλευε και πήγαινε κάθε βράδυ με άλλο άντρα. Μεγάλο επίπεδο!». Τελικά, όπως είπε, τον συγχώρεσε για χάρη των παιδιών τους, αν και «όλα τα χρόνια αυτό το πράγμα με έκαιγε και με έτρωγε και δεν ξεπεράστηκε ποτέ».

«Νόμιζε ότι ήταν ο Buffon και ο Πάριος»

Η 35χρονη παρουσίασε την εικόνα ενός κακομαθημένου αγοριού στο οποίο εκείνη έκανε τα χατίρια για να μη γκρινιάζει. «Ήταν τερματοφύλακας και νόμιζε ότι είναι ο Μπουφόν. Του πήραμε ειδικά γάντια. Ήθελε iPhone, μηχανάκι, έβρισκα τρόπο να τα πάρει για να μη μας πρήζει. Μετά άρχισε το τραγούδι. Αρχίσαμε μικρόφωνα, ακουστικά, κιθάρες, κονσόλες. Έγινε ο Πάριος ξαφνικά!».

Το Μάρτιο του 2019 το δεύτερο παιδί της οικογένειας, η Μαλένα αρρώστησε και στη συνέχεια έφυγε από τη ζωή. «Όταν πέθανε η Μαλένα, γυρίσαμε στην Πάτρα από την Αθήνα και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ όλο αυτό. Ήμουν χάλια. Τότε προσπάθησα να πάω σε έναν σύμβουλο οικογενειακής υποστήριξης, ψυχολόγο. Έκανα κάποιες συνεδρίες και έκανε και εκείνος αν και δεν ήθελε, γιατί έλεγε «ό,τι φεύγει, φεύγει»» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου συμπληρώνοντας πως ο Δασκαλάκης έπειτα από παρότρυνση των ανύπαντρων συμπαικτών του στην ομάδα «ήθελε να κάνει ζωή που δεν ανήκε σε παντρεμένο άνθρωπο».

Η ίδια είπε στο δικαστήριο πως πίστευε πως ο Μάνος Δασκαλάκης θα αλλάξει και θα «ωριμάσει», ενώ και το οικογενειακό της περιβάλλον προσπαθούσε να τον συνετίσει, όπως υποστήριξε κατά την απολογία της. «Επειδή η συμπεριφορά του με είχε κουράσει γιατί άνδρα είχα και άντρα δεν είχα μέσα στο σπίτι…είχα και τη φίλη μου -φίδι δηλαδή ποια φίλη- που μου έλεγε να χωρίσουμε για να μην υπάρχει αυτή η κατάσταση. «Υπάρχουν κι άλλοι άντρες γύρω σου που δεν τους βλέπεις. Ο ξάδελφος μου ας πούμε». Της λέω είναι παντρεμένος, αλλά εκείνη μου είπε ότι ενδιαφέρεται. Εγώ ξεκαθάρισα με το Μανό ότι χωρίζουμε το Νοέμβριο του 2019 και μίλησα με τον ξάδελφο της φίλης μου. Η φίλη μου ενημέρωνε το Μανό για όλα στο μεταξύ! Όταν με ρώτησε ο Μάνος, του είπε ότι μιλάμε φιλικά και μου έριξε το πρώτο χαστούκι. Μου λέει σου είχα πει ότι αν εσυ κανείς κάτι δε θα σε συγχωρήσω».

Μετά τον καβγά σύμφωνα με την 35χρονη ακολούθησε ερωτική επαφή κατά την οποία έμεινε έγκυος στην Ίριδα. «Την περίοδο της εγκυμοσύνης και ήταν γέννησα άρχισα να έχω παράπονα. Τα έλεγα, αλλά όχι με τέτοια ένταση ώστε να φύγει από το σπίτι. Τον Μάρτιο του 2021 μετά το βίντεο κλιπ που έκανε κάναμε ένα τσακωμό μεγάλο. Πρώτη φορά είχε τόσο μεγάλη ένταση με σωματική βία. Με χαστούκισε, μου έσπασε το κινητό και ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα και είχα το μωρό αγκαλιά».

Η εξωσυζυγική της σχέση έγινε γνωστή στο Δασκαλάκη από τη φίλη της κατηγορούμενης, όπως είπε η ίδια, καταλήγοντας ότι μια μέρα πριν το θάνατο της Ίριδας, εκείνος έφυγε από το σπίτι. «Ξαναγύρισε όταν πέθανε το μωρό, αλλά μετά ξανά έφυγε γιατί μου είπε δεν μπορούσε να διαχειριστεί αυτό με τον Γιαννάκη (εξωσυζυγική σχέση). Έφυγε και μετά από λίγες ημέρες συνέβη αυτό με το Καραμανδάνειο και την Τζωρτζίνα» είπε η κατηγορούμενη.

Πρόεδρος: Πώς βιώσατε της απώλειες των παιδιών σας; Πείτε μου για τη Μαλένα…

Πισπιρίγκου: Είναι πολύ εύκολα να κρίνεις κάποιος αλλά αν δε φορέσεις τα παπούτσια του δεν μπορείς να μιλήσεις. Δεν ξέραμε για λευχαιμία.

Πρόεδρος: Πώς βιώσατε το πένθος;

Πισπιρίγκου: Στη Μαλένα έκανε συνεδρίες με ψυχολόγο. Έκλαιγα διαρκώς. Ήμουν ζωντανή νεκρή. Μηχανικά κινούμουν. Έπρεπε να πάρω δύναμη για το παιδί που είχα στη ζωή. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω το θάνατο της Μαλένας. Ήταν αδιανόητο. Εγώ λευκά και ροζ ήθελα να φοράω. Το μαύρο το θεωρώ υποκρισία.

Πρόεδρος: Στην Ίριδα;

Πισπρίγκου: Εκεί είχα θυμό. Με είχε πιάσει το γιατί, το γιατί σε εμάς. Τι συμβαίνει; Και στις δυο απώλειες υπήρχε η Τζωρτζίνα πίσω. Ήταν το κίνητρο για να σηκωθείς, να σταθείς στα πόδια σου. Έπεσαν όλα μαζί. Η απώλεια της Ίριδας, ο τσακωμός με το Μάνο και η εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο έπεσαν όλα μαζί. Δεν πρόλαβα καν να πάω σε ψυχολόγο αυτή τη φορά. Ήθελα να εξαφανιστώ. Ένιωθα ότι δε μπορώ να πάρω ανάσα. Είχα ένα Μανό με μουρμούρες για το Γιαννάκη, είχα την απώλεια της Ίριδας, είχα μια οικογένεια που έβλεπα ότι συνεχώς χάνω.

Πρόεδρος: Πώς αντιδράσατε σε αυτό;

Πισπιρίγκου: Ήμουν στο σπίτι της μητέρας μου και ήθελα να απομονωθώ. Πήγα για ένα βράδυ σε ένα ξενοδοχείο. Η Τζωρτζίνα βρισκόταν στη μητέρα μου.

Πρόεδρος: Πώς βιώσατε το πένθος της Τζωρτζίνας;

Πισπιρίγκου: Δεν κατάλαβα. Δεν το συγκρατούσε ο εγκέφαλος μου. Πήγα σε ψυχίατρο, πήρα χάπια. Μου έκανε καλό η δημοσιότητας αυτό το κομμάτι απασχολούσε το μυαλό μου και το κούραζε. Δεν πρόλαβα να πενθήσω. Προσπαθούσα να βρω διεξόδους άλλου. Έψαχνα τι συμβαίνει.

Αναφερόμενη στην χαρτορίχτρα από την οποία φέρεται να είχε ζητήσει συμβουλές, είπε: «Η φίλη μου, αυτή που σας είπα πως ήταν διάβολος μεταμορφωμένος, μου πρότεινε τη χαρτορίχτρα. Ό,τι μου έλεγαν το έψαχνα. Έψαχναν μήπως είχαν κάνει μάγια στο σπίτι μου. Μήπως είχαμε κάποια κατάρα. Με ο,τι μου πιπίλιζαν το μυαλό εγώ ασχολιόμουν. Αυτές ήταν γνωριμίες της φίλης μου. Αυτά ότι ρωτούσα για το Μάνο και ήθελα να το δέσω δεν ισχύουν. Δέκα χρόνια ήμουν μαζί του, αν ήθελα να κάνω τέτοια πράγματα θα τα είχα κάνει νωρίτερα. Η φίλη μου με πήγε σε μια γριά εκτός Πατρών, της εκκλησίας υποτίθεται, που ζήτησε 100 ευρώ για να διαβάσει τη Τζωρτζίνα, όσο ζούσε. Είχα σκεφτεί ότι έχουν κάνει μάγια στον Δασκαλάκη και την τρώω εγώ και τα παιδιά μου. Θα πήγαινα οπουδήποτε από τον κορυφαίο επιστήμονα μέχρι την τελευταία χαρτορίχτρα».