ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ - ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Το μυστήριο της Αίγινας: Αποκαλυπτικά έγγραφα «δείχνουν» εμπρηστικό μηχανισμό στον αγωγό

Το μυστήριο της Αίγινας: Αποκαλυπτικά έγγραφα «δείχνουν» εμπρηστικό μηχανισμό στον αγωγό

Μυστήρια υπόθεση με τους συνεχόμενες -και πανάκριβες όπως αποδεικνύεται- δολιοφθορές με χρήση εμπρηστικού μηχανισμού στον αγωγό που υδροδοτεί το νησί της Αίγινας. Ποιος έχει συμφέρον από αυτό και πώς μπορεί η Πολιτεία να προστατέψει τους πολίτες και την παροχή του πιο πολύτιμου αγαθού;

Κάτι «τρέχει» στο νησί του Αργοσαρωνικού... Από το 2020, οπότε και κατασκευάστηκε το έργο-πνοή για το νησί, δηλαδή ο υποθαλάσσιος αγωγός υδροδότησης, κάποιος ή κάποιοι έχουν βαλθεί να μην το επιτρέψουν να λειτουργήσει. Μάλιστα, πληρώνουν πολλές χιλιάδες ευρώ προκειμένου να οργανώσουν υποθαλάσσιες επιχειρήσεις... δολιοφθοράς, ώστε να τον καταστρέψουν.

Για ποιον λόγο; Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την αρρωστημένη και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο και ολόκληρη την Αίγινα, ενέργεια;

Όπως αποδείχτηκε, σε αποκαλυπτικά επίσημα έγγραφα των δημόσιων Αρχών, που παρουσίασε η εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, η δολιοφθορά έγινε σίγουρα με τη χρήση εμπρηστικού μηχανισμού, λόγω και του κρατήρα που εμφανίστηκε. Και δεν ήταν η πρώτη, καθώς το ίδιο έχει γίνει άλλες 4 φορές, από το 2020.

«Μόνο έμπειροι και εξειδικευμένοι θα ήταν αυτοί που θα μπορούσαν να τοποθετήσουν υποβρυχίως τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Αίγινα», επισημαίνουν οι ειδικοί, ενώ επαγγελματίες δύτες αναφέρουν ότι το κόστος μιας τέτοιας επιχείρησης θα μπορούσε να ανέλθει από τις 20.000, έως τις 100.000 ευρώ!

Άρα ποιο συμφέρον βγάζει...πολλαπλάσια κέρδη από αυτό το ποσό, ώστε να οργανώνει μια τέτοια ενέργεια;

Στα έγγραφα που παρουσίασε το OPEN εκφράζεται η ανησυχία των δημόσιων αρχών, ενώ το λιμεναρχείο ζητά βοήθεια από την εισαγγελία, προκειμένου να δοθεί εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Κάτι που έχει ήδη διαταχθεί, ενώ δύτες του Λιμενικού θα αξιοποιηθούν για την υπόθεση.

Φαίνεται, δε, ότι οι Αρχές έχουν κάνει ένα ξεκίνημα για τη δύσκολη και πρωτοφανή αυτή υπόθεση, καθώς δύο άτομα, αναμένεται να εξεταστούν σύντομα από το Λιμενικό...

Δείτε το ρεπορτάζ και τα αποκαλυπτικά έγγραφα:

Σε ότι αφορά στην αποκατάσταση της ζημιάς μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος από το Λιμενικό, η εταιρεία θα σηκώσει το προστατευτικό υλικό του αγωγού για να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς, μια διαδικασία η οποία θα διαρκέσει περίπου 4 εβδομάδες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η αποκατάσταση, με άγνωστο το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης.

Πάντως, τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει λάβει η υπόθεση, έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, ενόσω το νησί έχει μείνει δέκα μέρες χωρίς νερό.

Το τελευταίο διάστημα, η υδροδότηση στην Αίγινα πραγματοποιείται μέσω παλαιών γεωτρήσεων και το νερό δεν είναι πόσιμο. Οι κάτοικοι εκφράζουν αγανάκτηση για το γεγονός αλλά και εντονότατη ανησυχία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, καθώς ο υποθαλάσσιος αγωγός γίνεται στόχος δολιοφθοράς για τέταρτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια.

Το Λιμενικό έχει αναλάβει τις έρευνες, ενώ, ζήτησε από την κατασκευάστρια εταιρεία να παρέχει οιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία για το έργο.

Δείτε τα ντοκουμέντα:

Σχετικές ειδήσεις