ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μοίρασε χαμόγελα στα παιδιά της «Ελπίδας»

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μοίρασε χαμόγελα στα παιδιά της «Ελπίδας» - Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρ
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε σήμερα, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, μεγάλη δράση υποστήριξης των παιδιών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» (15/2) - Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στη δράση υποστήριξης του Ε.E.Σ.

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργάνωσε μεγάλη δράση υποστήριξης των παιδιών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ» (15/2), με στόχο να προσφέρει ελπίδα, χαρά και αισιοδοξία στους μικρούς «ήρωες» που δίνουν καθημερινή μάχη με την ασθένεια.

Το Newsbomb.gr έδωσε το «παρών» στη δράση υποστήριξης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

«Είναι μία ιδιαίτερη εκδήλωση για τον Ε.Ε.Σ., είμαστε εδώ να αγκαλιάσουμε αυτά τα μικρά παιδάκια και να τους δώσουμε χαρά. Είμαστε εδώ για να τους δώσουμε ελπίδα. Μπορούν να νικήσουν και θα νικήσουν τον καρκίνο. Το μήνυμα για σήμερα είναι αυτό. Αυτοί οι μικροί ήρωες δείχνουν τεράστια ανοχή, ανεκτικότητα και υπομονή. Αγωνίζονται πολύ καλύτερα από ότι οι μεγάλοι. Θέλουμε σήμερα να τους δώσουμε περισσότερη χαρά και αγάπη», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνης Αυγερινός στην κάμερα του Newsbomb.gr.

Συγκεκριμένα κλιμάκια εθελοντών ειδικότητας Κοινωνικής Πρόνοιας και κοινωνικών λειτουργών του Ε.Ε.Σ. πραγματοποίησαν μεγάλη δράση στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ», παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού, του Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π.& Α. Κυριακού», κ. Εμμανούηλ Παπασάββα και του Μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου Ελπίδας, κα Θεοδώρας Ψαλτοπούλου-Δημοπούλου. Οι εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ. προσέφεραν στιγμές χαράς, κοινωνικοποίησης και ελπίδας στα παιδία μέσω διαδραστικών παιχνιδιών και εκπαιδευτικών δρώμενων (στολισμός του δέντρου της ζωής, face painting κ.α.), ενώ την προσπάθειά τους ενίσχυσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων αλλά και ο διάσημος ταχυδακτυλουργός «Τοτό» που στηρίζει αφιλοκερδώς τη δράση του Ε.Ε.Σ. Παράλληλα, προσφέρθηκαν εδέσματα, κατασκευές και δώρα στα παιδιά.

Μεγάλη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις επιπτώσεις της νόσου στα παιδιά και τις οικογένειές τους πραγματοποίησε την ίδια μέρα (15/2) ο Ε.Ε.Σ. στην Πλατεία Συντάγματος, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού. Κατά τη διάρκειά της, γιατροί και νοσηλευτές από τους Εκπαιδευτικούς Υγειονομικούς Σταθμούς Αθηνών, Άνω Λιοσίων και Καλλιθέας και η Κινητή Ομάδα Υγείας μαζί με εθελοντές Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενημέρωσαν τους πολίτες για την τεράστια αξία της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας του παιδικού καρκίνου, αλλά και τη διαχρονική αξία στο να γίνουμε δότες μυελού των οστών βοηθώντας «όσους δοκιμάζονται» να βγουν νικητές.