ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στη δολοφονία της 28χρονης

Άγιοι Ανάργυροι: Τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στη δολοφονία της 28χρονης

Η 28χρονη, μόλις βγήκε από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Ανάργυρων, καλούσε την Άμεση Δράση, όμως δεν πρόλαβε. Ο 39χρονος την περίμενε και τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Την ώρα που ο πατέρας της 28χρονης ζητεί να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία της κόρης του, τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για όσα εκτυλίχθηκαν μέσα αλλά και έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων προκαλούν οργή...

Λάθη, παραλείψεις και πολλά γιατί για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής, ενώ η ίδια δευτερόλεπτα πριν βγει έξω από το Α.Τ. ζητούσε βοήθεια, λέγοντας στον αστυνομικό υπηρεσίας: «Φοβάμαι, φέρτε μου περιπολικό να με πάει σπίτι».

Τα νέα βίντεο ντοκουμέντα που έρχονται στη δημοσιότητα καταδεικνύουν αυτό ακριβώς που φοβόταν η 28χρονη Κυριακή: Ότι δηλαδή ο πρώην σύντροφός της την παρακολουθούσε, γιατί ήθελε να τη σκοτώσει, όπως ανέφερε και ο πατέρας της λίγες μόλις ώρες μετά τη δολοφονία της.

Η 28χρονη μαζί με έναν φίλο της είχε μεταβεί στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για να καταγγείλει τον 39χρονο, επειδή τον είχε δει να την παρακολουθεί έξω από το σπίτι της. Φοβήθηκε... Δεν ήθελε, όμως, να του κάνει μήνυση, όπως είπε στον αστυνομικό γιατί - σύμφωνα με όσα είπε - του είχε κάνει και στο παρελθόν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έτσι, η 28χρονη, μόλις βγήκε από το αστυνομικό τμήμα, καλούσε την Άμεση Δράση, όμως δεν πρόλαβε. Ο 39χρονος την περίμενε και τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Υπήρχε περιπολικό στους Αγίους Αναργύρους

Σύμφωνα με το MEGA, πάντως, το περιπολικό που ζητούσε η 28χρονη για να τη μεταφέρει στο σπίτι της, υπήρχε, όπως υπήρχε και αστυνομικός αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για εκείνη...

Παρούσα στο τμήμα, πέρα από την αστυνομικό υπηρεσίας, ήταν και μία ακόμη αξιωματικός, η οποία είχε οριστεί να είναι επόπτρια των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής.

Η επόπτρια ήταν επί τόπου. Είχε αυτοκίνητο ενώ μαζί της ήταν ένας οδηγός. Κρίθηκε, όμως, πως το περιστατικό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θεωρήσαν πως ίσως συμβεί κάποιο πιο σοβαρό στη συνέχεια της βραδιάς. Έτσι, η αστυνομικός είπε στην 28χρονη να καλέσει το 100 και η κοπέλα έφυγε.

Όταν η Κυριακή βγήκε από το τμήμα, τηλεφώνησε στο 100 και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Θύμα: Θέλω περιπολικό

Αστυνομία: Πού θέλετε να μεταβεί;

Θύμα: Στο σπίτι μου. Θα πάω εκεί με ΙΧ φίλου μου

Αστυνομία: Που είναι η διεύθυνση, σε ποια ώρα θα είστε εκεί;

Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές από την επίθεση.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το MEGA, το ερώτημα είναι γιατί δεν αντέδρασε ο φρουρός - ο οποίος είδε τον 39χρονο δολοφόνο της Κυριακής να τη μαχαιρώνει. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός την περίοδο 2013 - 2014 είχε εμπλακεί σε υπόθεση πλαστογραφίας και είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ενώ η υπόθεσή του βρίσκεται πλέον στο εφετείο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε περάσει όλες τις προβλεπόμενες διοικητικές ποινές και επέστρεψε νομίμως στην υπηρεσία του, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο της Αστυνομίας.

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι θα διερευνηθεί πλήρως η δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της.

Οι ολιγωρίες και τα μοιραία λάθη που οδήγησαν στη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους

Η 28χρονη δεν θέλησε να κάνει μήνυση σε βάρος του πρώην συντρόφου της, παρά το γεγονός ότι η ίδια ανησυχούσε ότι θα της κάνει κακό επειδή την παρακολουθούσε. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, ωστόσο, εάν οι αστυνομικοί αξιολόγησαν σωστά όσα τους ανέφερε, αλλά και γιατί δεν της προσέφεραν τη βοήθεια που τους ζητούσε;

Ερώτημα που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, από τη στιγμή που ο δράστης ήταν γνώριμος των Αρχών: Είχε μηνυθεί για ξυλοδαρμό και βιαιοπραγίες ενώ τον τελευταίο χρόνο μπαινόβγαινε σε ψυχιατρικές κλινικές.

Η 28χρονη ζήτησε να τη μεταφέρει περιπολικό στο σπίτι της, όπου θεωρούσε ότι παραμόνευε ο πρώην σύντροφός της.

Με δεδομένο ότι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε, γιατί δεν προτάθηκε στην άτυχη γυναίκα να παραμείνει στο τμήμα, έως ότου βρεθεί διαθέσιμο και να τη συνοδεύσει σπίτι της;

«Εννοείται πως θα βάλεις μέσα και το παιδί και τον κάθε έναν που χρειάζεται την άμεση βοήθεια της Αστυνομίας. Δεν ξέρω όμως εκείνη την ώρα τι ειπώθηκε μεταξύ τους. Αυτό ας το κρίνει η έρευνα. Όλα τα Αστυνομικά Τμήματα έχουν αρκετή επάρκεια σε περιπολικά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί να τα οδηγήσουν», είπε ο Νίκος Τζίμας, Γενικός Γραμματέας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Έφυγε από το Αστυνομικό Τμήμα, δίχως η 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας να ανοίξει καρτέλα για την καταγγελία της και αφήνοντας την άτυχη κοπέλα να καλέσει μόνη της την Άμεση Δράση, για να ζητήσει περιπολικό.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η 28χρονη δολοφονήθηκε μπροστά από την σκοπιά του Αστυνομικού Τμήματος και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η Κυριακή φώναζε για να σωθεί ενώ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το κουβούκλιο του σκοπού. Η ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη αναζητά απαντήσεις για το πού ήταν ο σκοπός του Τμήματος και τι έκανε την ώρα της δολοφονικής επίθεσης.

Σχετικές ειδήσεις