Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΗΣ - ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σούδα: Ο Δήμαρχος Χανίων στο Newsbomb.gr - «Το Ναυτικό Νοσοκομείο κινδύνευσε» (vid, pics)

Φωτιά στη Σούδα: Ο Δήμαρχος Χανίων στο Newsbomb.gr - «Το Ναυτικό Νοσοκομείο κινδύνευσε» (vid, pics)

Ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης στο Newsbomb.gr για τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Ναύσταθμου στη Σούδα Χανίων

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί της Τρίτης 23 Απριλίου στην περιοχή του Ναύσταθμου στη Σούδα Χανίων.

Ισχυρές ριπές του ανέμου ενισχύουν, αυτήν την ώρα, τις φλόγες που κατακαίουν το δασικό τμήμα στον Κόμβο του Ναυστάθμου στα Χανιά, στο ύψος της Εθνικής Οδού του ΒΟΑΚ, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά στην περιοχή Πλατάνι και οδηγηθεί στα Μεγάλα Χωράφια.

Η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση κοντά στο λιμάνι της Σούδας και συνολικά επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα επιχειρούν μηχανήματα έργου και προσωπικό της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων.

Το 112 ήχησε στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή. Λίγο πριν ειδοποιηθούν είχε εκκενωθεί ο παιδικός σταθμός, η λέσχη Αξιωματικών και το Ναυτικό Νοσοκομείο.

Δήμαρχος Χανιών στο Newsbomb.gr: «Το Ναυτικό Νοσοκομείο κινδύνευσε»

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων, μίλησε στο Newsbomb.gr για την κατάσταση που επικρατεί στη Σούδα από το πρωί αλλά και την μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια κάτοικοι και εργαζόμενοι από την περιοχή και να επιχειρήσει η Πυροσβεστική.

«Επιχειρούν πολλές ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και υπάρχει μεγάλη συνδρομή μέσων από την Περιφέρεια και τον Δήμο, με μηχανήματα έργου.

Εκκενώθηκε η περιοχή του Ναυστάθμου στη Σούδα μετά από μήνυμα του 112. Το Ναυτικό Νοσοκομείο κινδύνευσε, αλλά υπήρξε μεγάλη παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Ελπίζω ότι θα περιοριστεί το μέτωπο. Το προσωπικό και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν από το Ναυτικό Νοσοκομείο σε χώρο του Ναύσταθμου. Δεν υπάρχουν βαριά περιστατικά αλλά εξεταστήρια.

Σηκώθηκε και ελικόπτερο να έρθει από την Αθήνα αλλά οι άνεμοι είναι ισχυροί 7 με 8 μποφόρ.»

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς, ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, Μανώλη Λέκκα, οι άνεμοι αναμένεται να ενταθούν.

Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα έχει διακοπεί, όπως επίσης και η κυκλοφορία επί του ΒΟΑΚ με εκτροπή των οχημάτων προς Χανιά ή Μαλάξα.

Ασθενείς από το Ναυτικό Νοσοκομείο μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Σε βίντεο που εξασφάλισε το zarpanews ασθενείς και προσωπικό του Ναυτικού Νοσοκομείου Χανίων μεταφέρονται με επιχείρηση της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ. και του Δήμου στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Σχετικές ειδήσεις