Προληπτικά μέτρα σε Σαντορίνη και Θηρασιά υπό τον φόβο κατολίσθησης

Η κατολίσθηση στη Θηρασιά πριν από έναν μήνα κινητοποίησε τις Αρχές
Προληπτικά μέτρα σε Σαντορίνη και Θηρασιά υπό τον φόβο κατολίσθησης
Unsplash
1'

Οι κατολισθήσεις στην Σαντορίνη σήμαναν «συναγερμό» στις Αρχές και με Κοινή Υπουργική Απόφαση λαμβάνονται μέτρα ελεγχόμενης πρόσβασης σε συγκεκριμένα σημεία του νησιού.

Η κατολίσθηση στη Θηρασιά πριν από έναν μήνα κινητοποίησε τις Αρχές και για τον λόγο αυτό ελήφθησαν μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. Συγκεκριμένα, στον οικισμό Αμμούδι θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας και διέλευσης παντός είδους οχημάτων.

Στο Όρμο Φηρών θα ισχύει η ελεγχόμενη αποβίβαση και αναχώρηση των επιβαινόντων στα κρουαζιερόπλοια, ενώ στον Όρμο Αθηνιός θα ληφθούν μέτρα ελέγχου κυκλοφορίας των αποβιβαζόμενων οχημάτων.

«Τα μέτρα είναι προληπτικά»

Ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος μίλησε στο MEGA για το ζήτημα και επισήμανε πως «τα μέτρα είναι προληπτικά. Το δεδομένο αυτό των κατολισθήσεων υπάρχει από την προϊστορική εποχή. Δεν έχουμε κλειστά μέρη, λαμβάνονται μέτρα σχετικά με την κυκλοφορία και τον αριθμό των επισκεπτών στις περιοχές που υπάρχει αυτό το περιβάλλον στα πρανή της Καλδέρας. Στον οικισμό Αμμούδι, δεν θα υπάρχει στάθμευση αυτοκίνητων για 600-700 μέτρα. και θα κατεβαίνουν με τα πόδια ή με βαν που θα κάνουν συχνά δρομολόγια».

Συμπλήρωσε ότι «στον όρμο τω Φηρών θα είναι μέχρι 500 άτομα που θα αναμένουν να επιβιβαστούν στο τελεφερίκ».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή