ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από 20 θανατηφόρα τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική

Πάνω από 20 θανατηφόρα τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος τον Ιούλιο στην Αττική, καθώς μόνο τον μήνα αυτό σημειώθηκαν 22 θανατηφόρα τροχαία, ενώ «χάθηκαν» 24 άνθρωποι.

Συνολικά, σύμφωνα με την Αστυνομία έγιναν 580 τροχαία και τραυματίστηκαν 743 άτομα. Τα 32 τροχαία ήταν σοβαρά, από τα οποία 37 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση προτεραιότητας, η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 31.357 παραβάσεις από τις οποίες 115 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

• 637 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 62 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

• 2.747 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

• 706 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

• 830 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

• 775 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,

• 1.480 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.