ΕΛΛΑΔΑ

Ικανοποιημένοι οι δήμαρχοι από τις δεσμεύσεις Σταϊκούρα

Ικανοποιημένοι οι δήμαρχοι από τις δεσμεύσεις Σταϊκούρα

Την ικανοποίησή τους από τη δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει ευνοϊκή ρύθμιση για τα δάνεια των δήμων, εξέφρασε η ΚΕΔΕ μέσω του προέδρου της Κώστα Ασκούνη, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στις Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών, από εκπρόσωπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ο Κώστας Ασκούνης σημείωσε ότι «η τοπική αυτοδιοίκηση, είναι ένα ανάχωμα απέναντι στα προβλήματα που μεγεθύνονται λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας. Από τις περικοπές θα θιγούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν και οι κοινωνικές προνοιακές υποδομές βρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι 14 δήμοι δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τη μισθοδοσία του πρώτου δεκαπενθημέρου του Σεπτεμβρίου και αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της ΚΕΔΕ, «οι δήμοι που θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών τον Οκτώβριο θα φτάσουν στους 100».

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Σε οριακό σημείο και ο Δήμος Βόλου

Σε στάση πληρωμών οδηγούνται οι Δήμοι

Σε «κλοιό» κινητοποιήσεων