ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε συμμορία Αθίγγανων στην Κορινθία

Χειροπέδες σε συμμορία Αθίγγανων στην Κορινθία

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Η συμμορία είναι υπεύθυνη για εννιά περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε περίπτερα, καταστήματα, βενζινάδικα και σε οικίες πολιτών.

Ένας 29χρονος αθίγγανος συνελήφθη, στα Εξαμίλια Κορινθίας, για την συμμετοχή του στην εγκληματική ομάδα και κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες και κλοπές, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

Η σύλληψη του έγινε ύστερα από εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Κορίνθου, που εκκρεμούσε σε βάρος του από τις 29 Αυγούστου για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ η δικογραφία, που σχηματίστηκε, συμπεριλαμβάνει ακόμα 2 Αθίγγανους ηλικίας 30 και 42 ετών αντίστοιχα, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τα τέλη Ιουλίου, έως και τις αρχές του Σεπτεμβρίου, είχαν διαπράξει 7 ληστείες και 2 κλοπές, στο Χιλιομόδι, στην Αρχαία Κόρινθο, στον Άγιο Βασίλειο, στα Αθίκια, στους Άγιους Θεοδώρους, στο Σπαθοβούνι και στην Κόρινθο Κορινθίας.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, που η αξία τους ξεπερνά τις 7.000 ευρώ. Επιπρόσθετα κατά τις έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ΙΧΕ αυτοκίνητο, καθώς και μαχαίρι, το οποίο ο 29χρονος κατείχε παράνομα.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται και ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.