ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι το τέλος του χρόνου το σχέδιο για τα αυθαίρετα

Μέχρι το τέλος του χρόνου το σχέδιο για τα αυθαίρετα

Οριστική λύση μέχρι το τέλος της χρονιάς για τα αυθαίρετα και εκτεταμένες κατεδαφίσεις προανήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, χαρακτηρίζοντας εισπρακτικό τον νόμο για την τακτοποίηση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Καλαφάτης εξήγησε οτι το σχέδιο για τα αυθαίρετα θα κινείται στον άξονα κατηγοριοποίησης των πολεοδομικών παραβάσεων με στόχο την νομιμοποίηση τουλάχιστον των ακινήτων με οικοδομική άδεια. Ως κόκκινη γραμμή τέθηκε η 28η Ιουλίου του 2011, ημέρα έναρξης της ρύθμισης για την τακτοποίηση.

Αυτή τη στιγμή γίνεται η επεξεργασία του απο το ΤΕΕ και θα ειναι έτοιμο, σύμφωνα με τον Καλαφάτη ως τις 31/12/2012.

Ο γεν. γραμματέας Περιβάλλοντος Σ. Αλεξιάδης είπε οτι μετά την ανακοίνωση της πέμπτης παράτασης αυξήθηκαν κατά 150.000 ευρώ περίπου την ημέρα οι εισροές παραβάλων και προστίμων.

Για εκτεταμένες κατεδαφίσεις αυθαιρέτων μέχρι το τέλος της χρονιάς έκανε λόγο ο νέος ειδικός γραμματέας επιθεώρησης περιβάλλοντος Σ. Κουρουτζίδης λέγοντας οτι αυτες θα ξεκινήσουν πρώτα απο την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα.

Ωστόσο, παραμένει το πρόβλημα στην έλλειψη συνεργασίας με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις. Δήλωσε ακόμη οτι θα παραγγελθούν νέοι δορυφορικοί χάρτες για την αποκάλυψη όλων των νέων αυθαιρέτων.

Ρoή Ειδήσεων