ΕΛΛΑΔΑ

Εφοδος ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα για ηχορύπανση

Εφοδος ΕΛ.ΑΣ σε καταστήματα για ηχορύπανση

Με συσκευές μέτρησης έντασης ήχου έχουν εφοδιαστεί οι περιφερειακές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ για τη διενέργεια ηχομετρήσεων, όπως ενημερώνει με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα, μετά από επερωτήσεις βουλευτών ο κ. Δένδιας απέστειλε στη Βουλή στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι, από την αρχή του έτους έως και το τέλος του Αυγούστου, έγιναν σε πανελλαδικό επίπεδο 85.112 έλεγχοι και ηχομετρήσεις, κατά τη διενέργεια των οποίων διαπιστώθηκαν 1.766 παραβάσεις ηχορύπανσης, 14.636 παραβάσεις της Αστυνομικής Διάταξης 3/1996 (ρυθμίζονται θέματα διατάραξης κοινής ησυχίας) και 13.228 λοιπές παραβάσεις.

Επίσης, στους βουλευτές απάντησε εγγράφως και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ενημερώνοντάς τους ότι τα μέτρα καταστρατηγούνται συστηματικά στη Ρόδο από ιδιώτες επιχειρηματίες, τόσο ως προς την ένταση της μουσικής όσο και ως προς τη διάρκεια των επιτρεπόμενων ωραρίων.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικότερα το ζήτημα, το υπουργείο, σε συνεργασία με τον δήμο Ρόδου, προτίθεται να περιορίσει τη δραστηριότητα των μπαρ στα ιστορικά εμπορικότερα σημεία του οικισμού (πέριξ της πλατείας Ιπποκράτους) και να θέσει αυστηρότερες προδιαγραφές για τις ώρες λειτουργίας και την ένταση της μουσικής στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Όπως μάλιστα ενημερώνει ο κ. Τζαβάρας, το υπουργείο σκοπεύει να απαγορεύσει εξ΄ολοκλήρου τη μουσική στους περιφερειακούς πυρήνες εμπορικής δραστηριότητας του οικισμού, ώστε να διαφυλαχθεί ο ιστορικός χαρακτήρας της μεσαιωνικής πόλης από την ηχορύπανση. Για όλα τα παραπάνω θα ληφθεί πρόνοια σε Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης εντός του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, το οποίο αναμένεται να προωθηθεί για έγκριση στα αρμόδια όργανα του υπουργείου.

Ρoή Ειδήσεων