ΕΛΛΑΔΑ

Αυστριακοί επιχειρηματίες ζητούν ελληνικό προσωπικό

Αυστριακοί επιχειρηματίες ζητούν ελληνικό προσωπικό

Έλληνες σεφ και σερβιτόρους ενδιαφέρονται να προσλάβουν επιχειρηματίες του γαστρονομικού κλάδου στην ευρύτερη περιοχή του Σάλτσμπουργκ, όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα αυστριακών εφημερίδων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο διευθυντής του παραδοσιακού ξενοδοχείου «Βάισες Ρεσλ», το οποίο έγινε διεθνώς γνωστό από την ομότιτλη οπερέτα του Ραλφ Μπενάτσκι, ο Χέλμουτ Πέτερ και η επικεφαλής της υπηρεσίας Αγοράς Εργασίας της περιοχής, Ζακλίν Μπάγιερ, πρόκειται να μεταβούν το Νοέμβριο στην Ελλάδα, για να προσελκύσουν νέους Έλληνες εργαζόμενους του κλάδου.

Όπως σημειώνεται σχετικά, έχει γίνει η προεργασία για δύο εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, όπου οι δυο τους θα συναντήσουν υποψήφιους που θα ήθελαν να εργαστούν σε επιχειρήσεις της περιοχής — στην οποία καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες — και για το σκοπό αυτό έχει γυριστεί και σχετική ταινία.

Στην αγορά εργασίας της περιοχής υπάρχει πρόβλημα δομών, καθώς το 30% όλων των κενών θέσεων εργασίας, αφορά τη γαστρονομία και τον τουρισμό και ειδικότερα υπάρχει έλλειψη σε νέους ανθρώπους και ακόμη, σε ό,τι αφορά μαθητευόμενους σερβιτόρους ή μαγείρους, η προσφορά κενών θέσεων είναι πολλαπλάσια από τον αριθμό των ενδιαφερομένων.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν αρχές της εβδομάδας στη Βιέννη, ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητούν εργασία στην Αυστρία παρουσιάζει αύξηση και συγκεκριμένα ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 37% μέσα σε ένα χρόνο, από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τον αντίστοιχο μήνα φέτος.