ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τα γεγονότα έξω από το «Χυτήριο»

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει τα γεγονότα έξω από το «Χυτήριο»

Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή του, διαμαρτύρεται και καταδικάζει τα χθεσινά γεγονότα έξω από το θέατρο «Χυτήριο» που, όπως αναφέρει, «συνιστούν επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης και φασιστική απόπειρα λογοκρισίας».

Στην ανακοίνωση γίνεται σαφής αναφορά και στην εμπλοκή βουλευτών της Χρυσής Αυγής εξαιτίας της οποίας , «εκτός των άλλων, οδήγησαν σε ακύρωση μιας νόμιμης παράστασης, παρά την αντίθετη δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί το πρωί και απέρριπτε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της πραγματοποίησής της».

Καταδικάζει, τέλος, και καταγγέλλει «την επίθεση σε συνάδελφο της εφημερίδας LIFO , ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες του, ενώ έκανε ρεπορτάζ, κακοποιήθηκε, υβρίστηκε και λοιδορήθηκε μπροστά στις αστυνομικές αρχές».

«Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ συμπαρατάσσεται με τους καλλιτέχνες Corpus Christi και δηλώνει κατηγορηματικά πως ακράδαντη πεποίθησή του είναι ότι η τέχνη σύμφωνα με το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα δεν είναι δυνατό να υπόκειται σε περιορισμούς. Η λογοκρισία δεν θα περάσει. Κάθε ανάλογη απόπειρα θα μας βρίσκει ενάντιους λόγω κι έργω», καταλήγει η ανακοίνωση.