ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε πού θα χιονίσει σήμερα

Δείτε πού θα χιονίσει σήμερα

Μας πήρε και μας... σήκωσε!

Σήμερα Τρίτη, προβλέπονται ισχυροί βορειοδυτικοί που τοπικά θα φτάσουν μέχρι 10 μποφόρ, ωστόσο θα εξασθενήσουν γρήγορα. Ο καιρός γενικά θα είναι αίθριος, αλλά το πρωί στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν καταιγίδες και γενική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα γίνει αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί 8 με 9 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι 8 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπεται χιονιάς, αφού στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά ο καιρός βαθμιαία θα σημειώσουν ύφεση, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα και ισχυρούς ανέμους μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες πιθανώς να σημειωθούν σποραδικές βροχές στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι 8α πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί, εως και 10 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο, αλλά από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια από 0 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για λίγες βροχές στα νότια, αλλά γρήγορα θα γίνει αίθριος, ενώ από το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, μέχρι 10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές αλλά από το μεσημέρι ο καιρός θα γίνει γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι 9 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το βράδυ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί μέχρι 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.