ΕΛΛΑΔΑ

Τα συγκλονιστικά λόγια της μάνας που «κάρφωσε» την κόρη της

Τα συγκλονιστικά λόγια της μάνας που «κάρφωσε» την κόρη της

Τα λόγια της προκαλούν ρίγος. Η μητέρα που κατήγγειλε ότι η ίδια της η κόρη είναι μέλος σπείρας στη Θεσσαλονίκη που εξαπατούσε επενδυτές, με λεία 20 εκατ. ευρώ μιλάει για όσα έζησε και ένιωσε.

«Είμαι μία μάνα που ανάθρεψα ένα παιδί με αξίες και τις καταπάτησε, η Ευαγγελία κορόιδεψε τη μάνα και τον πατέρα, αλλά κι εκατοντάδες ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά. Θα είμαι με το μέρος των θυμάτων» λέει με δυναμική, αλλά φωνή που δείχνει τον πόνο της μάνας, στο thesstoday η 55χρονη. Είναι η πεθερά του εγκεφάλου της σπείρας που από την περασμένη Πέμπτη δικάζεται στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία εξαπάτησης (σε αυτό το στάδιο) 35 επενδυτών.

«Πάσχω κι εγώ για τα χρήματα που έχασε η οικογένειά μου, όμως περισσότερο με πονάει που το παιδί μου εξαπάτησε μαζί με τον άντρα της τον κόσμο και καταχράστηκε χρήματα» ξεκαθαρίζει η μητέρα. «Μεγάλωσα έξι παιδιά με αρχές, καμάρωνα για την Ευαγγελία και την τύχη της να ζει τόσο πλουσιοπάροχα, όμως όταν κατάλαβα την προέλευση των χρημάτων δεν μπόρεσα να μην το καταγγείλω».

Σκληρά εργαζόμενη η ίδια και ο σύζυγός της, μιλά στο thesstoday κι εξομολογείται το δικό της Γολγοθά.

Πολυτελή ζωή με μεζονέτες...

Από πού έχουν έσοδα κι εξακολουθούν να ζουν τόσο πολυδάπανη ζωή διερωτάται η μητέρα, η οποία αποκαλύπτει πως το 2007 που έκανε καταγγελία στο ΣΔΟΕ την ενημέρωσαν πως ο γαμπρός και η κόρη της δεν κάνουν φορολογική δήλωση από το 2007. Από τότε δηλαδή που άρχισε να αποκαλύπτεται το σκάνδαλο εξαπάτησης δεκάδων επενδυτών.

«Ο γαμπρός μου κι η κόρη μου λένε πως ζούνε με τη σύνταξη των γονιών του γαμπρού μου. Γίνεται να ζουν έξι άτομα με χίλια ευρώ και να έχουν τριώροφη μεζονέτα στο Ωραιόκαστρο, τα παιδιά να πηγαίνουν σε ιδιωτικό σχολείο, να έχουν τρία μεγάλα πολυτελή αυτοκίνητα και να πηγαίνουν τρεις φορές το χρόνο διακοπές σε πεντάστερα ξενοδοχεία; Κι όλα αυτά και μετά το 2007; Μάλιστα, ο γαμπρός μου μάθαμε πως παζάρευε να πάρει σκάφος. Με τι; Με τη σύνταξη των γονιών του? Αυτά θα πρέπει να τα εξετάσει το ΣΔΟΕ και η αστυνομία» λέει η γυναίκα.

Σήμερα στο εφετείο της Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε η προσφυγή 39 εξαπατηθέντων επενδυτών, ενώ κατά πληροφορίες εκκρεμεί η εκδίκαση άλλων 31. Το ΣΔΟΕ στην έρευνα που έκανε κάλεσε να καταθέσουν συνολικά 111 άτομα για την υπόθεση, ενώ οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 50 επενδυτές που δεν καταθέτουν αγωγές σε βάρος της σπείρας γιατί έλαβαν την υπόσχεση πως θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους.