ΕΛΛΑΔΑ

'Αρτα: Χωρίς ασθενοφόρα Κυριακές και αργίες

'Αρτα: Χωρίς ασθενοφόρα Κυριακές και αργίες

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας θα συμμετέχει στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου ενάντια στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.

Η ανακοίνωση εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου αναφέρει: "Όπως γνωρίζεται οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και τα ΚΥ Άρτας βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο σε κινητοποιήσεις για την εξασφάλιση δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους. Η επαρκής χρηματοδότηση του νοσοκομείου της Άρτας ήταν και είναι το πρώτο ζητούμενο για τους εργαζόμενους. Δυστυχώς όμως φωνή βοώντος εν τη ερημω οι φωνες μας. Ζήσαμε πριν λίγο καιρό τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα που δυστυχώς δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη, ζήσαμε και ζούμε τις ελλείψεις σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, ζήσαμε και ζούμε την απλήρωτη εργασία του προσωπικού (αναδρομική αύξηση του 2008,2 μήνες του 2009 απλήρωτοι, πάνω από 7 μήνες για το 2012 νυχτερινά και αργίες καθώς και εφημερίες ).Πλέον οι συμπολίτες μας στα ορεινά του νομού θα πρέπει να ζήσουν την απουσία οδηγών ασθενοφόρων όλες τις νύχτες του χρόνου καθώς και τις Κυριακές-αργίες!

Με απόφαση του ο διοικητής του νοσοκομείου ενημερώνει πως «Λογω έλλειψης οδηγών και λογω δεσμεύσεων Δημοσιονομικής προσαρμογής στο κόστος νυχτερινών-αργιών-εξααιρεσιμων και υπερωριων» δεν θα υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρου από τις 16-1-2013 στα τρία Κέντρα Υγείας του νομού τις νύχτες και τις αργίες. Ήδη στα ΚΥ λογω «δημοσιονομικής προσαρμογής» εφημερεύει ένας αγροτικός γιατρός με έναν νοσηλευτή. Σε λίγες μέρες ανάλογες μειώσεις προσωπικού θα υπάρξουν στα τμήματα και τις κλινικές του νοσοκομείου.Τα αποτελέσματα αυτών των αποφάσεων τα αντιλαμβάνεστε… Καταγγέλλουμε τη πολιτική και τους εκφραστές της που έχει σα στόχο την απαξίωση των ανθρώπων της υπαίθρου.Καταγγέλλουμε αυτούς που έχουν σα στόχο τη συρρίκνωση της δημόσιας υγείας στο νομό της Άρτας .Η δημόσια υγεία ειδικά τώρα στην «εποχή των μνημονίων» που όλο και περισσότεροι την έχουμε ανάγκη βάλλεται από παντού. Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Άρτας θα απαντήσουμε δυναμικά τη Πέμπτη 31-1-13 στη Πανελλαδική-Πανυγειονομικη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.Η Ενότητα και ο Αγώνας θα φέρουν αποτέλεσμα".

ΠΗΓΗ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ