ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συγκλονιστική επιστολή εργατικού κέντρου προς τον Πρωθυπουργό

Κρήτη: Συγκλονιστική επιστολή εργατικού κέντρου προς τον Πρωθυπουργό

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό έστειλε η διοίκηση του Εργατικού κέντρου Ηρακλείου.

Στο κείμενο περιγράφεται με «μελανά» χρώματα η κατάσταση, κάνοντας λόγο για πολίτες που αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες τους εξαιτίας μιας λάθος πολιτικής που στοιχίζει ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η επιστολή καταλήγει απευθύνοντας έκκληση στο να υπάρξει μέριμνα για τους ανέργους.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Όπως ήδη γνωρίζεται, η κατάσταση που βιώνει ο Ελληνικός Λαός είναι τραγική.

Η ανεργία έχει εκτοξευτεί σε επίπεδα που προκαλεί πανικό. Σήμερα 1.000.000 άνεργοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, οι αυτοκτονίες όλο και πληθαίνουν, οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά και η κοινωνική συνοχή καταρρέει.

Τα τελευταία χρόνια, με την ψήφιση των μνημονίων, όλο το βάρος της λάθος πολιτικής που ακολουθήθηκε έπεσε στις πλάτες των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων της Χώρας μας.

Πολλοί από τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα οι μακροχρόνια άνεργοι, έχουν έρθει σε απόγνωση και αυτό γιατί δεν μπορούν να έχουν ούτε τα στοιχειώδη πράγματα που παρέχονται σε κάθε πολιτισμένο Κράτος, όπως το δικαίωμα στην υγεία, στερώντας τους τα αυτονόητα «ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη».

Καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί τουλάχιστον σε αυτό το πρόβλημα και να δώσει λύση σε όλους τους ανέργους, που έχουν μείνει ανασφάλιστοι γιατί δεν συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μία ανάσα ζωής τόσο στους ίδιους όσο και των παιδιών τους.

Κοιν. :
• Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ελευθέριο Βενιζέλο
• Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη Φώτη
• Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Βρούτση
• Βουλευτές Ν. Ηρακλείου