ΕΛΛΑΔΑ

Άγριο έγκλημα στα Σφακιά - Φόβοι για βεντέτα

Άγριο έγκλημα στα Σφακιά - Φόβοι για βεντέτα

Επί ποδός βρίσκεται σύσσωμη σχεδόν η δύναμη της αστυνομίας στα Χανιά, μετά την φονική ενέδρα που έστησαν άγνωστοι περίπου στις 10.00 το βράδυ της Παρασκευής σε ένα 52χρονο κτηνοτρόφο στον οικισμό Ασκύφου, στα Σφακιά.

Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έφυγε από το καφενείο του χωριού προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι με το αυτοκίνητο του. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο όχημα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δέχθηκε τουλάχιστον 2-3 πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο.

Στο σημείο επικράτησε αναταραχή και αμεσα έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη, που ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίποινα για το θάνατο του κτηνοτρόφου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του cretalive.gr δολοφόνος περίμενε καρτερικά το θύμα του κρυμμένος στην αριστερή πλευρά του δρόμου που προσφέρεται για κάλυψη. Στο σημείο της δολοφονίας ο δρόμος είναι ανηφορικός. Αυτό σημαίνει ότι ο άτυχος οδηγός πήγαινε με μειωμένη ταχύτητα, γεγονός που διευκόλυνε το δολοφονικό σχέδιο του δράστη. Εξάλλου δεν βρέθηκαν ευρήματα που να δείχνουν ότι είχε δημιουργήσει κάποιο τεχνητό εμπόδιο για να ανακόψει την πορεία του 52χρονου και να τον υποχρεώσει να ακινητοποιήσει το όχημα του. Αστυνομικοί της σήμανσης «ιχνηλατούν» την διαδρομή του, αν δηλαδή έφθασε και έφυγε από το σημείο της ενέδρας πεζός, «κόβοντας» ενδεχομένως από κάποιο μονοπάτι ή είχε αφήσει το όχημα που χρησιμοποίησε για την μετακίνηση του σε απόσταση, σε κάποιο ασφαλές σημείο ώστε να μην γίνει αντιληπτό από το θύμα αλλά και διερχόμενους.

Πάντως για την Αστυνομία είναι ξεκάθαρο ότι ο δολοφόνος είναι γνώστης της περιοχής και έτσι μπόρεσε να κινηθεί άνετα και με ασφάλεια. Γνώριζε τις συνήθειες και τις κινήσεις του θύματος, ήξερε καλά πού να στήσει την ενέδρα του για να πετύχει τον ανθρωποκτόνο σκοπό του και να χαθεί στο σκοτάδι χωρίς να αποκαλυφθεί.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το flashnews.gr