ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη η αυτοπυρπόληση του 35χρονου (pics+video)

Συγκλονίζει την κοινή γνώμη η αυτοπυρπόληση του 35χρονου (pics+video)

Οι γιατροί στο Κρατικό Αθηνών κάνουν το ανθρωπίνως δυνατό για να μείνει στη ζωή -Το "Newsbomb.gr" στον τόπο της τραγωδίας: Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στα Βριλήσσια με τον απελπισμένο 35χρονο που θέλησε να δώσει τέλος στη ζωή του με τον πιο τραγικό τρόπο.

Σάββατο πρωί στα Βριλήσσια: κόσμος άρχισε να γεμίζει τους δρόμους. Η κίνηση στη λεωφόρο Πεντέλης άρχισε να μεγαλώνει. Άλλοι πήγαιναν με τους φίλους τους για καφέ στις καφετέριες, άλλοι έκαναν βόλτα βλέποντας τις βιτρίνες, άλλοι κατέβαιναν στην αγορά για τα ψώνια της εβδομάδας. Κάποιοι είδαν έναν άντρα να κινείται περίεργα στο πάρκο της παλιάς ναυτικής βάσης. Κοιτούσε με δισταγμό και με φόβο σαν να σκεφτόταν κάτι. Είχε το δίλημμα να το κάνει ή όχι. Μάρτυρας δήλωσε στο "Newsbomb.gr" ότι περπάτησε πολλές φορές πάνω – κάτω από τη μια άκρη της οδού Αναπαύσεως μέχρι το τέλος του πεζοδρόμιου στην λεωφόρο Πεντέλης.

Κοιτούσε τα αυτοκίνητα και μετά έριχνε το βλέμμα στο πεζοδρόμιο. Σε κάποια στιγμή είδε μια παρέα εφήβων που περίμενε το λεωφορείο στη στάση. Έστρεψε το βλέμμα του ασυναίσθητα προς την Αναπαύσεως. Ήταν η κακή στιγμή, αυτή που πήρε την απόφαση να τιμωρήσει τον εαυτό του για κάτι που δεν έκανε και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτό που είχε στο μυαλό του.

Γύρισε αστραπιαία. Έριξε πάνω του εύφλεκτο υγρό και προσπάθησε να δώσει τέλος.

Ακολούθησαν στριγγλιές, φωνές, παγωμάρα. Ο χρόνος σταμάτησε, τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν και ένας άνθρωπος ζωσμένος από ένα πύρινο πέπλο. Οι περαστικοί ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία λίγο μετά τις δέκα το πρωί.

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι της περιοχής

Αποσβολωμένοι έμειναν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την τραγική πράξη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί.

Σύμφωνα με έναν περαστικό δεν μπορούσε να πλησιάσει το σημείο καθώς βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις και η πυροσβεστική. Όταν πλησίασε όμως αντίκρισε έναν άνθρωπο πεσμένο στο πεζοδρόμιο να φέρει εγκαύματα στο πρόσωπο ενώ όπως ισχυρίστηκε στο σώμα του ήταν καλύτερα. Δεν μπορούσε να ξεχωρίσει αν ήταν άντρας ή γυναίκα με την πρώτη ματιά..

Ένας άλλος μάρτυρας ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο οδηγήθηκε σε αυτό το σημείο αλλά πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε.

«Να τους διώξουμε όλους αυτούς που μας οδήγησαν εδώ» είπε χαρακτηριστικά.

«Η οικονομική κρίση φταίει. Η κυβέρνηση έχει γράψει τον λαό. Δεν μπορείς να περπατάς χωρίς να φοβάσαι, δεν μπορείς να πας στο νοσοκομείο χωρίς να πληρώσεις παραπάνω και δεν ξέρει μέρα παρά μέρα τι θα γίνεται. Είναι πάρα πολλοί ακόμα αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει κρίση. Όταν βρισκόμουν στην Αμερική λειτουργούσαν οι νόμοι. Εδώ δεν λειτουργεί τίποτα.» είπε μία αγανακτισμένη γυναίκα.

Ο άτυχος 35χρονος μεταφέρθηκε όσο πιο γρήγορα γινόταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γιώργος Γεννηματάς». Συμφώνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη καθώς τα εγκαύματα που φέρει είναι καθολικά. Ωστόσο δίνουν τον αγώνα τους για να μείνει στη ζωή. Κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, όπως μας είπαν. Τα αίτια της ενέργειας και τα στοιχεία της ταυτότητας δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα.

Φεύγοντας από το νοσοκομείο, μια νοσοκόμα έλεγε συγκλονισμένη σε άλλη συνάδελφό της: «Μέσα στο κώμα του είπε να τον αφήσουμε να φύγει. Αυτό μας πεισμώνει να τον κρατήσουμε και να τον στηρίξουμε όπως μπορούμε»...

Διαβάστε επίσης:

Δραματική έκκληση του 35χρονου στους γιατρούς: «Αφήστε με να πεθάνω»

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 35χρονος που αυτοπυρπολήθηκε

ΣΟΚ στα Βριλήσσια: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε σε πάρκο