ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση - σκούπα της ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο

Επιχείρηση - σκούπα της ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο

Περισσότεροι από 70 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση που ήταν σε εξέλιξη τη νύχτα ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες (Ασφάλεια, ΤΑΕ, ΟΠΚΕ και τμήματα) έχουν χωριστεί σε τομείς ελέγχων.

Οι εντολές που είχαν δοθεί ήταν να «σαρώσουν» τα πάντα τόσο στο κέντρο του Ηρακλείου όσο και στην παραλιακή με επίκεντρο κυρίως τους ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες κλπ.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και όπως αναφέρει το cretalie.gr, στο πλαίσιο της επιχείρησης ελέγχθηκε και η νομιμότητα λειτουργίας των καταστημάτων σε όλα τα επίπεδα, από τις άδειες μέχρι και τους εργαζόμενους, ενώ δόθηκαν εντολές και για τον έλεγχο υπόπτων και οχημάτων.

Είναι ενδεικτικό ότι σε επιφυλακή βρισκόταν η Ομάδα Ειδικών Αποστολών Κρήτης (κατά τα πρότυπα της ΕΚΑΜ) για τη διαχείριση κάποιου έκτακτου περιστατικού.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ τόνισανότι η ολονύκτια εξόρμηση των αστυνομικών ήταν επιβεβλημένη μετά τα αλλεπάλληλα και ανησυχητικά περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην πόλη του Ηρακλείου.

Μιλούν για το πρωτοφανές περιστατικό με τους «πιστολέρο» της Μιλάτου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 25χρονης, την καταστροφική φωτιά σε μπαρ, την ισχυρότατη έκρηξη με χειροβομβίδα σε κρεοπωλεία της πόλης.

Πέραν όμως από αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεκάδες άλλα είναι εκείνα που έχουν αποσιωπηθεί: πυροβολισμοί, ξυλοδαρμοί, συμπλοκές κλπ, περιστατικά που αποδίδονται εν πολλοίς στην οικονομική κατάσταση που έχει επιτείνει τον ανταγωνισμό, τους εκβιασμούς και την επίλυση διαφορών με βίαιους τρόπους.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης διαμηνύουν ότι οι εξορμήσεις αυτές θα συνεχιστούν μέχρι να μπει ...τάξη στη νυχτερινή ζωή της πόλης και οι Ηρακλειώτες να βγαίνουν για διασκέδαση χωρίς να φοβούνται μήπως τους έρθει ... κάποια αδέσποτη σφαίρα ή καρέκλα στο κεφάλι!