ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Καταγγελία για γιαούρτι Ρουμανίας που πωλείται ως ελληνικό

Ρόδος: Καταγγελία για γιαούρτι Ρουμανίας που πωλείται ως ελληνικό

Γιαούρτι που παράγεται και συσκευάζεται στη Ρουμανία διατίθεται στη Ρόδο με κωδικούς που παραπέμπουν σε ελληνικό προϊόν.

Σύμφωνα με καταγγελίες αναγνωστών καταναλωτών οι οποίοι αγόρασαν τέτοιο γιαούρτι από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, πρόκειται για γιαούρτι με την ονομασία «στραγγιστό» με κωδικό αριθμό που ξεκινά από 520 – αριθμός που παραπέμπει σε ελληνικά προϊόντα. Όμως στη συσκευασία με ψιλά γράμματα αναγράφεται ότι «παράγεται και συσκευάζεται στη Ρουμανία».

Είναι σαφές ότι πρόκειται για περίπτωση παραπλάνησης των καταναλωτών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν γνωρίζουν ή δεν ελέγχουν τον κωδικό αριθμό κάθε προϊόντος, ώστε να είναι σίγουροι ότι πρόκειται για ελληνικό προϊόν, όπως διαβάζουμε στο rodosalarm.gr.

Σημειώνεται ότι οι κωδικοί αριθμοί προϊόντων που ξεκινούν από 520 και 521 υποδηλώνουν ότι πρόκειται για ελληνικό προϊόν. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση ενώ ο κωδικός αριθμός στη συσκευασία του γιαουρτιού ξεκινά από 520, στην πραγματικότητα πρόκειται για προϊόν που έρχεται έτοιμο συσκευασμένο από τη Ρουμανία.