ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Υπό διάλυση η Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο

Κρήτη: Υπό διάλυση η Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο

Υπό διάλυση βρίσκεται η Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, το μαζικότερο σημείο επισκεπτών στην πόλη, ένα σημείο πέρασμα για χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες καθημερινά.

Ο χώρος έχει καταντήσει αφιλόξενος καθότι η εικόνα που παρουσιάζει είναι ενός μέρους που κανείς δεν φροντίζει για τη συντήρησή του.

Η πλατεία είναι χώρος μαζικών συναθροίσεων, συναυλιών, εκθέσεων και άλλων δράσεων και εκδηλώσεων, που σε κάθε περίπτωση η κακή εικόνα της δημιουργεί πολύ αρνητική εντύπωση και στους ξένους επισκέπτες που περνούν από εκεί καθημερινά.

Τα σπασμένα παγκάκια συνθέτουν το σκηνικό της εγκατάλειψης, που σε ορισμένες περιπτώσεις οι σανίδες είναι ολοκληρωτικά ξηλωμένες και καθίστανται επικίνδυνες.

Σκουπίδια σε διάφορα σημεία και μάλιστα ογκώδη, δίνουν την αίσθηση στον περαστικό ενός σημείου που ο καθένας βρίσκει χώρο να αποθέσει τα απορρίμματα του, χωρίς καμία μέριμνα από την Δημοτική Αρχή για την καθαριότητα του χώρου αλλά και στη συντήρησή του.

Επιπλέον, σύμφωνα με το flashnews, οι κολώνες του φωτισμού έχουν γίνει χώρος αφισοκόλλησης χωρίς καμία μέριμνα για τον καθαρισμό τους ή και ακόμα την απαγόρευση στην τοποθέτηση αφισών εκεί.

Σε μερικά σημεία οι σπασμένες πλάκες και τα σπασμένα φωτιστικά δημιουργούν παγίδες για τους περαστικούς και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Η «βιτρίνα» της πόλης κοινώς είναι σε άθλια κατάσταση και σίγουρα οι μόνιμοι κάτοικοι του Ηρακλείου έχουν συνηθίσει την εικόνα, χωρίς να λείπουν τα καθημερινά παράπονα, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες εισπράττουν τις χειρότερες εντυπώσεις.