Παρέμβαση Πατούλη για γιατρό στο Καστελόριζο

Το ζήτημα της αναγκαιότητας διορισμού ειδικού ιατρού στο Καστελλόριζο έθεσε εκ νέου ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γ. Πατούλης.
Παρέμβαση Πατούλη για γιατρό στο Καστελόριζο
1'

Στο ακριτικό νησί εδώ και 2 χρόνια, 300 κάτοικοι ζουν χωρίς την ύπαρξη μόνιμου ιατρού, με τον Γ. Πατούλη να ζητά την άμεση παρένμβαση του υπουργείου Υγείας.

«Ζούνε με το φόβο τι θα απογίνουν αν αρρωστήσουν», επεσήμαινε κ. Πατούλης, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι του ακριτικού Καστελλόριζου συνεπεία αυτού, αναγκάζονται πολλές φορές να μεταβαίνουν στην Τουρκία, που αποτελεί το κοντινότερο μέρος, για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. κ. Γ. Πατούλης ανεφέρθη στα Ακριτικά Οδοιπορικά Υγείας που πραγματοποίησε ο ίδιος μαζί με κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Ακριτικό Καστελλόριζο, όπου προσέφεραν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό και εισέπραξαν την οδυνηρή πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι του απομακρυσμένου αυτού τόπου, με το να μη απολαμβάνουν το υπέρτατο αγαθό της Υγείας.

Έπειτα από την παρέμβαση Πατούλη, ο κ. Άδ. Γεωργιάδης έδωσε εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, όπως άμεσα κινηθούν οι διαδικασίες για την επάνδρωση του Πολυδύναμου Ιατρείου Μεγίστης με μόνιμο ιατρό Ε.Σ.Υ., ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή