ΕΛΛΑΔΑ

Ποινικές διώξεις για το φονικό στα Μάλια-Την Παρασκευή οι απολογίες

Ποινικές διώξεις για το φονικό στα Μάλια-Την Παρασκευή οι απολογίες

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία άσκησε ο εισαγγελέας Ηρακλείου σε βάρος του 19χρονου φερόμενου ως δράστη μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που ξεκίνησε από τις 12 το μεσημέρι.

Παρά τις ανατροπές – σημειώνεται ότι εμφανίστηκε ένας ακόμη νεαρός που ισχυρίστηκε ότι κρατούσε μαχαίρι και ήταν εκείνος που έπληξε το θύμα τη μοιραία νύχτα της αιματηρής συμπλοκής – ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για το φονικό μόνο στον 19χρονο ενώ την περίπτωση του δεύτερου νεαρού στέλνει προς διερεύνηση στην Ανακρίτρια. Παράλληλα στους υπόλοιπους νεαρούς άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή και σε έναν εξ αυτών επιπροσθέτως άσκησε δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών. Οι νεαροί θα κληθούν να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας την Παρασκευή.

Η ανατροπή

Η διαδικασία τράβηξε σε μάκρος αφού από την ομάδα του φερόμενου ως δράστη εμφανίστηκε στην εισαγγελέα ένα ακόμα άτομο που υποστήριξε ότι εκείνο κρατούσε το φονικό όπλο και φέρει την ευθύνη για τη δολοφονία του 19χρονου συμπατριώτη τους. Σύμφωνα με το prismanews, αξίζει να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως δράστης δεν έχει ομολογήσει την πράξη του ωστόσο τον ενοχοποιούν τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα στη διάθεση των διωκτικών αρχών. Βέβαια η κατάθεση αυτή ενώπιον της εισαγγελέως φαίνεται να δημιουργεί ανατροπές στη διαδικασία ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη.

Κινηματογραφική μεταγωγή

Νωρίτερα οι 19 νεαροί προσήχθησαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου με μία εντυπωσιακή αστυνομική επιχείρηση. Οι δρόμοι γύρω από το δικαστικό μέγαρο έκλεισαν και για λίγη ώρα δημιουργήθηκε κυκλοφοριακή μπλακ άουτ.

Τζιπάκια της ΕΛΑΣ συνόδευαν την κλούβα της Αστυνομικής Διεύθυνσης που μετέφερε τους συλληφθέντες μοιρασμένους σε δύο ομάδες. Μηχανές της ΔΙΑΣ και της τροχαίας ως προπομποί έκλεισαν τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης έτσι ώστε οι άνδρες της ασφάλειας και του ΤΑΕ να μεταφέρουν τους Βρετανούς στο Δικαστικό Μέγαρο. Τηλεοπτικά συνεργεία, όχι μόνο Ελληνικά αλλά και Βρετανικά, είχαν στηθεί για να καταγράψουν τη μεταγωγή.

Μέσα στα δικαστήρια είχε επιλεγεί η αίθουσα του τριμελούς στο δεύτερο όροφο, όπου όμως και εκεί ισχυρή αστυνομική δύναμη φρουρούσε τις δύο ομάδες ενώ διμοιρία είχε στηθεί και γύρω από τα δικαστήρια. Οι άνδρες της ΕΛΑΣ είχαν σαφή εντολή να μην αφήσουν τις δύο ομάδες των Βρετανών να έρθουν σε καμία επαφή μεταξύ τους ...

Νωρίτερα και πριν τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια ο 19χρονος δράστης του φονικού είχε μεταφερθεί στον ιατροδικαστή για εξετάσεις αλλά και για λήψη γενετικού υλικού προκειμένου να συμπληρωθεί και η δικογραφία και να γίνει ταυτοποίηση.

Δύο τα μαχαίρια του φονικού;

Μάλιστα σε δηλώσεις του ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης επεσήμανε ότι ο άτυχος 19χρονος πριν δεχτεί τις θανατηφόρες μαχαιριές είχε δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα σε όλο του το σώμα ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην είναι ένα το φονικό όπλο τονίζοντας ότι στα τελικά συμπεράσματα θα καταλήξουν σε συνεργασία και με την αστυνομία.