ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος στην Πάτρα: Ύποπτα μηνύματα στο Facebook από όμορφες γυναίκες

Σάλος στην Πάτρα: Ύποπτα μηνύματα στο Facebook από όμορφες γυναίκες

Έναν ακόμα τρόπο για να εκμεταλλευτούν ανυποψίαστους χρήστες του διαδικτύου βρήκαν οι επιτήδειοι που κατά καιρούς έχουν χτυπήσει μέσω μηνυμάτων στα κινητά ή στα προσωπικά emails των υποψηφίων θυμάτων.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr τις τελευταίες ημέρες οι λογαριασμοί δεκάδων Πατρινών (και όχι μόνο) έχουν κατακλυστεί από μηνύματα άγνωστων άλλα πανέμορφων γυναικών που θέλουν να τους γνωρίσουν.

Πως λειτουργεί το κόλπο;

Το «θύμα» δέχεται στα εισερχόμενά του ένα μήνυμα από κάποια κοπέλα, το όνομα της οποίας εμφανίζεται κανονικά, η οποία του λέει εν ολίγοις ότι περιηγήθηκε στο προφίλ του και επιθυμεί να αποκτήσουν συχνή επικοινωνία. Μάλιστα οι κοπέλες (ξένες και Ελληνίδες) προτρέπουν τον παραλήπτη να συνομιλήσουν καλύτερα μέσω των emails τους και όχι του facebook καθώς, όπως υποστηρίζουν αυτό είναι πιο βολικό.

Στο ύποπτο μήνυμα αναγράφονται διευθύνσεις emails, ενώ παρέχεται η διαβεβαίωση ότι στην περίπτωση που αρχίσουν τις συνομιλίες, τότε οι κοπέλες θ’ αποστείλουν προς το «θύμα», περισσότερες και πιο αποκαλυπτικές φωτογραφίες. Με αυτό τον τρόπο, εάν ο παραλήπτης τσιμπήσει, αρχίζει το «ψηστήρι» για ν’ αποκομίσουν οι επιτήδειοι προσωπικά στοιχεία του θύματος και φυσικά χρήματα.

Οι γνώστες επισημαίνουν πως δεν θα πρέπει κανείς ν’ απαντήσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο το facebook, μετά από λίγες ημέρες αναγνωρίζει ότι τα εν λόγω μηνύματα είναι κακόβουλα και δεν επιτρέπει στον χρήστη να ξεκινήσει επικοινωνία. Βγάζει δε την εξής ενημέρωση: «Αυτό το μήνυμα δεν εμφανίζεται πλέον επειδή θεωρήθηκε προσβλητικό ή σπαμ».