ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη γνωστός μαφιόζος για αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς

Συνελήφθη γνωστός μαφιόζος για αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε το απόγευμα στην Κόρινθο από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ένας 40χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών στις 3 Αυγούστου στη Σαντορίνη.

Ο συλληφθείς είναι ένα πολύ γνωστό πρόσωπο στις Αρχές που προέρχεται από το οργανωμένο έγκλημα και τη «νύχτα» και αναζητείται από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από την Interpol.

Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για απάτη, ενώ είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Για τη σύλληψη του δράστη χρειάστηκε η συνεργασία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία με τον ηλεκτρονικό της εξοπλισμό εντόπισε τον 40χρονο μέσω των τηλεφωνικών του συνομιλιών.

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης στη Σαντορίνη

Ήταν 3 Αυγούστου όταν δύο αστυνομικοί, 25 και 29 ετών, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί, από την Θεσσαλονίκη στη Σαντορίνη για την τουριστική περίοδο και επέστρεφαν από νυχτερινή διασκέδαση, με πολιτική περιβολή σε κεντρικό δρόμο των Φηρών, προκλήθηκαν από τους δύο ιδιώτες και αρχικά διαπληκτίστηκαν με αυτούς λεκτικά.

Ο 39χρονος δράστης κατά τη διάρκεια της συμπλοκής απείλησε τους αστυνομικούς με πτυσσόμενο κλομπ και τότε οι αστυνομικοί δήλωσαν την ιδιότητά τους. 'Όμως όταν ο 40χρονος άκουσε ότι αυτοί είναι αστυνομικοί, έβγαλε ένα πιστόλι και απείλησε ότι θα τους σκοτώσει.

Οι δύο αστυνομικοί δεν δήλωσαν την ιδιότητα τους, ακόμα και όταν κλιμακώθηκε το επεισόδιο, αφού ο ένας από τους δράστες χτύπησε με τα χέρια τον έναν αστυφύλακα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.

Μετά πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 29χρονος αστυφύλακας, με διαμπερές τραύμα στο δεξί μηρό και να διακομιστεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου.