ΕΛΛΑΔΑ

Αθώοι οι Σάββας Μιχαήλ και Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Αθώοι οι Σάββας Μιχαήλ και Κωνσταντίνος Μουτζούρης

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Μουτζούρης και ο γραμματέας του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος Σάββας Μιχαήλ οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο μετά από μήνυση μελών της «Χρυσής Αυγής».

Οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούσαν κάλεσμα του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος , τον Μάιο του 2009, κατά του φασισμού με σύνθημα: «ο λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά», το οποίο είχε αναδημοσιεύσει στον διαδικτυακό χώρο «Indymedia».

Μάλιστα ο πρύτανης έχει κατηγορηθεί ότι παρείχε τους server του πανεπιστημίου και έχει αθωωθεί δύο φορές.

Μόλις το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση του περίπου 100 άτομα που βρίσκονταν και σήμερα στα δικαστήρια για να συμπαρασταθούν στους δύο κατηγορουμένους ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Εν μέσω θερμών άλλωστε χειροκροτημάτων είχαν απολογηθεί τόσο ο Σάββας Μιχαήλ όσο και ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ αρνούμενοι τις σε βάρος τους κατηγορίες.

Την απαλλαγή τους είχε ζητήσει στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας κρίνοντας πως από κανένα στοιχείο της αποδεικτικής διαδικασίας δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα που τους είχαν αποδοθεί για συκοφαντική δυσφήμηση, διέγερση σε βιαιοπραγίες και αμοιβαία διχόνοια και διατάραξης κοινής ειρήνης.