ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδοί και μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τη ΓΑΔΑ (βίντεο)

Οπαδοί και μέλη της Χρυσής Αυγής έξω από τη ΓΑΔΑ (βίντεο)

Λίγη ώρα μετά τη σύλληψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεκάδες Χρυσαυγίτες άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα οι οπαδοίο του κόμματος βρίσκονταν έξω από τη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινητοποίηση οπαδών και μελών της Χρυσής Αυγής έγινε μέσω sms.

2

Την ίδια ώρα αστυνομικές δυνάμεις παράταχθησα έξω από την ΓΑΔΑ και περιφρουρούν πλέοντο κτήριο της ασφάλειας προς αποφυγή τυχόν επεισοδίων. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν από το πεζοδρόμιο της ΓΑΔΑ τους διαδηλωτές και άνοιξαν και το ρεύμα ανόδου της λεωφ. Αλεξάνδρας με αποτέλεσμα η οδική κυκλοφορία να διεξάγεται ομαλά και στα δύο ρεύματα.

23

«Καίει» το πόρισμα την Χρυσή Αυγή

Από τα στοιχεία που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής ο κ. Βουρλιώτης φαίνεται να προκύπτει πάντως ότι η δράση της Χρυσής Αυγής δεν περιορίζεται μόνο σε ρατσιστικές επιθέσεις αλλά επεκτείνεται και σε άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου όπως εκβίαση επιχειρηματιών από «μπράβους» της νύχτας, ακόμη και εκμετάλλευση μεταναστών.

Στο πόρισμα του για την εγκληματική πλέον οργάνωση της Χ.Α. ζητά να ερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί και από ποιού και το αδίκημα της νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Το αδίκημα αυτό διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ενώ για να στοιχειοθετηθεί αναμένεται να ανοίξουν σύντομα και τραπεζικοί λογαριασμοί (ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει στη διάθεσή της στοιχεία και για εμπλοκή αστυνομικών στη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ, προς το παρόν δεν προκύπτουν ανάλογα στοιχεία για την εμπλοκή εν ενεργεία στρατιωτικών.

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη έρευνες στα σπίτια συλληφθέντων μελών της Χ.Α.

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός

«Εγκληματική οργάνωση» συνολικά η Χρυσή Αυγή

Παράνομος οπλισμός εντοπίστηκε στο σπίτι του Ν. Μιχαλολιάκου

Χ. Αθανασίου: Αν παραπεμφθούν σε δίκη, θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη

Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για Χρυσή Αυγή και εκλογές

Προσαγωγή αστυνομικού λόγω της Χρυσής Αυγής

Συλλήψεις Χρυσής Αυγής: Τι αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ

Χρυσή Αυγή: Συνελήφθη ο Γιώργος Πατέλης

Στο στόχαστρο της ανακρίτριας ο συνεργός – οδηγός του Ρουπακιά

Άρχισαν οι συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής

«Κόβεται» η ροή χρηματοδότησης στη Χρυσή Αυγή

Καταγγελία-ΣΟΚ:Με χαράκωσαν χρυσαυγίτες 1 μέρα μετά τη δολοφονία Φύσσα

Στο στόχαστρο της ανακρίτριας ο συνεργός – οδηγός του Ρουπακιά