ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αντί για τα μεροκάματα, πήρε...ισόβια

Κρήτη: Αντί για τα μεροκάματα, πήρε...ισόβια

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε έναν 27χρονο Πακιστανό, ο οποίος κατηγορούνταν για τη δολοφονία πριν από ένα χρόνο του 65χρονου εργοδότη του με αφορμή τα 4 μεροκάματα που του χρωστούσε.


Η δολοφονία σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2012, στο Στόμιο Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 27χρονος πήγε στην αγροικία του 65χρονου στις 16 του περασμένου Νοέμβρη, με σκοπό να πληρωθεί ποσό περίπου 80 ευρώ για 4 μεροκάματα που είχε κάνει. Ακολούθησε συμπλοκή των δύο και ο νεαρός κατηγορούνταν ότι χτύπησε τον 65χρονο, τον τραυμάτισε και του απέσπασε το ποσό των 1513 ευρώ που είχε πάνω του.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, αφού- πάντα κατά το κατηγορητήριο – του έκλεισε το στόμα και τα ρουθούνια με ένα υφασμάτινο φίμωτρο και τον έπνιξε.

Στη συνέχεια προσπάθησε να κόψει εισιτήριο στο ΚΤΕΛ Ιεράπετρας, προκειμένου να μεταβεί στο λιμάνι του Ηρακλείου και να φύγει από το νησί, ωστόσο δεν πρόλαβε να πάει μακριά και συνελήφθη.

Να σημειωθεί ότι τόσο κατά τη σύλληψη του, όσο και στο Δικαστήριο, ο 27χρονος Πακιστανός επέμεινε ότι αυτός δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του 65χρονου και πως όλα τα έκαναν δύο ομοεθνείς του, με τους οποίους είχε πάει στην αγροικία.

Το Δικαστήριο δεν πείσθηκε από τα λεγόμενα του και του επέβαλε ομόφωνα την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, ενώ κατά πλειοψηφία τον καταδίκασε και σε 10 χρόνια φυλάκιση για την κατηγορία της ληστείας.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο συγκεκριμένος Πακιστανός είχε καταγγείλει τον βιασμό του από 53χρονο, ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε, ενώ έχει αποπειραθεί δύο φορές να αυτοκτονήσει και μέχρι και σήμερα κρατείται στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

πηγή: cretalive.gr