ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών

Τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών εκτιμάται πως είχε διακινήσει στα Χανιά την τελευταία πενταετία, η 14μελής σπείρα η οποία εξαρθρώθηκε απο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η σπείρα είχε δομηθεί και δρούσε ως δομημένη εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη απο έναν αρχηγό, πέντε "υπαρχηγούς" και οκτώ "βαποράκια".

Όπως είπε ο Δ/ντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κ.Παρασκευάς Χινόπουλος, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν επι τρείς μήνες μέλη της ομάδας, μέχρι την νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη που αποφάσισαν να δράσουν θέτοντας τέλος στην δική τους δράση.

Έτσι πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι ενός 50χρονου Χανιώτη - ο οποίος φέρεται ως ο αρχηγός της οργάνωσης - στην κατοχή του οποίου βρήκαν δύο συσκευασίες με 120 γραμμάρια χασίς.

Να σημειωθεί πως ο 50χρονος είχε συλληφθεί και πάλι στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια ενός 28χρονου Χανιώτη και δύο γυναικών απο την Βουλγαρία 24 και 48 ετών.

Συνολικά στην διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν:

• ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (3,2) κιλών περίπου
• το χρηματικό ποσό (5.025) ευρώ
• δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
• έξι (6) συσκευές κινητών τηλεφώνων
• δύο (2) αυτοσχέδια τσιγάρα, ενώ κατασχέθηκαν και δύο (2) δίκυκλα οχήματα ως μέσα διακίνησης των ναρκωτικών.

Και οι τέσσερεις συνελήφθησαν, ενώ στην διάρκεια της προανάκρισης σχηματίστηκε δικογραφία και κατά 10 ακόμη ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται για αγορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.