ΕΛΛΑΔΑ

Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη για την υπόθεση της MARFIN

Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη για την υπόθεση της MARFIN

Στις 9 Δεκεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η υπόθεση της Marfin, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, όταν το Μάιο του 2010, η τράπεζα δέχθηκε εμπρηστική επίθεση, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο τρεις υπάλληλοι, ένας άνδρα και δυο γυναίκες, εκ των οποίων η μία κυοφορούσε.

Στο εδώλιο θα καθίσουν δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα).

Οι κατηγορίες που καλούνται να αντικρούσουν αφορούν βαρύτατα αδικήματα, και συγκεκριμένα -κατά περίσταση-για: ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο ένας κατηγορούμενος επιτέθηκε κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου και ο άλλος σε βάρος του βιβλιοπωλείου Ιανός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βουλεύματος η αρχική ομάδα περίπου 12 νεαρών ατόμων, που έφεραν ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διαχωρίστηκε σε δύο υποομάδες, η μία από τις οποίες κατευθύνθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και η άλλη στο υποκατάστημα της Marfin.

Διαβάστε επίσης:

Σάλος με σύνθημα που έγραψαν στο κτίριο της Μarfin στη Σταδίου (pic)