ΕΛΛΑΔΑ

Μισός τόνος χασίς σε ερημική παραλία της Λευκάδας

Μισός τόνος χασίς σε ερημική παραλία της Λευκάδας

Υπαίθρια κρύπτη με 526 κιλά χασίς αποκαλύφθηκε στον Άγιο Νικήτα Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 48χρονος ο οποίος φέρεται να είναι μέλος κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών που είχε οργανώσει τη μεταφορά και την εμπορία της μεγάλης ποσότητας των ναρκωτικών, που ήταν συσκευασμένη σε 298 δέματα, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα σε ερημική παραλία της Λευκάδας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο 48χρονος διαπιστώθηκε ότι είχε ενεργό ρόλο στην παράνομη δραστηριότητα ως προπομπός, προκειμένου να επιτηρεί τη διαδρομή προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, ενεργώντας κατ' εντολή και υπό την καθοδήγηση 31χρονου υπηκόου Αλβανίας ο οποίος αναζητείται.

Επίσης, στην ίδια περιοχή εντοπίσθηκε και ένα άλλο μέλος του κυκλώματος, το οποίο αφού καταδιώχθηκε από τους αστυνομικούς, διέφυγε κολυμπώντας στη θάλασσα και αναζητείται με συνδρομή σκάφους του Λιμεναρχείου Λευκάδας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λευκάδας, ενώ το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.