Η 16 μηνών Μαρία-Κωνσταντίνα έδωσε ζωή με το θάνατό της

Θωμάς Μόσχος Θωμάς Μόσχος

Η 16 μηνών Μαρία-Κωνσταντίνα έδωσε ζωή με το θάνατό της

Ζωή σε 48χρονη χάρισε με το θάνατό της η μόλις 16 μηνών Μαρία-Κωνσταντίνα, που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Εφήβων του ΠΓΝΠ.

Η μικρή Μαρία-Κωνσταντίνα από την Ακράτα έχασε τη μάχη και κατέληξε μετά από τραγικό ατύχημα που είχε, καθώς είχε καταπλακωθεί από ντουλάπα. Οι γονείς της πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της και μέσα στον πόνο τους να δώσουν χαρά σε άλλους ανθρώπους, όταν επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.

Ετσι, ξεκίνησε μια μαραθώνια διαδρομή της Ομάδας Μεταμόσχευσης του νοσοκομείου, καθώς οι τεχνικές δυσκολίες του εγχειρήματος ήταν πολλές, αφού ήταν η πρώτη μεταμόσχευση που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από τόσο μικρό δότη. Η μάχη ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, λήπτρια των νεφρών της άτυχης μικρούλας ήταν μία 48χρονη, που ήταν στην αιμοκάθαρση από το 2007.

Τη διπλή μεταμόσχευση των νεφρών πραγματοποίησε ομάδα χειρουργών υπό τον συντονιστή διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του ΠΓΝΠ, καθηγητή Χειρουργικής Διονύσιο Καραβία, και τον συντονιστή διευθυντή του Νεφρολογικού Τομέα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του ΠΓΝΠ, καθηγητή Νεφρολογίας Δημήτριο Γούμενο, με τη συμμετοχή αναισθησιολόγων υπό τον καθηγητή Αναισθησιολογίας Κρίτων Φίλο και άλλων γιατρών ειδικοτήτων.

Η μεταμόσχευση ήταν η 3η που έγινε τις 3 τελευταίες μέρες και η 9η μεταμόσχευση αυτής της χρονιάς στο νοσοκομείο του Ρίου, επί συνόλου 250 που έγιναν από το 1997 που ξεκίνησε τη λειτουργία του το μεταμοσχευτικό κέντρο.

Η μετεγχειρητική πορεία της 48χρονης είναι πολύ καλή, ενώ στήθηκε γέφυρα ζωής καθώς το ήπαρ της άτυχης Μαρίας-Κωνσταντίνας θα μεταμοσχευτεί σε ασθενή στη Γερμανία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved