ΕΛΛΑΔΑ

Εξαγωγή γιατρών…στην Τουρκία!

Εξαγωγή γιατρών…στην Τουρκία!

Χίλιοι Έλληνες γιατροί στην Θεσσαλονίκη μαθαίνουν τουρκικά με την προοπτική να εργαστούν σε νοσοκομεία της Τουρκίας και κυρίως της Κωνσταντινούπολης.

Το υποστήριξε από την Θεσσαλονίκη ο - γεννημένος στην Κομοτηνή - υπουργός Υγείας της Τουρκίας κ. Μουεζίνογλου που, όπως γράφει ο τουρκικός τύπος είχε επίσημες συνομιλίες στην συμπρωτεύουσα, με τον φορέα των ιατρών της πόλης για να μπορούν να εργαστούν στην Τουρκία οι Έλληνες γιατροί, οι οποίοι δε βρίσκουν δουλειά, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός κ. Μουεζίνογλου, είπε ότι θα γίνει μια επιτροπή που θα δει τις λεπτομέρειες και το υπουργείο του θα μιλήσει με τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία της Πόλης. Θέμα ισοτιμίας πτυχίων δεν υφίσταται, η άδεια εργασίας είναι κάτι που αντιμετωπίζεται ήδη ενώ για την γνώση της γλώσσας είπε:
«Επίσης είναι και ο όρος ότι θα πρέπει να γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα. Αυτό το θέμα θα επιλυθεί με διερμηνείς που θα διοριστούν. Όπως μάθαμε, στη Θεσσαλονίκη 1.000 γιατροί έχουν ξεκινήσει φροντιστήρια τουρκικής γλώσσας. Εντός μερικών μηνών θα διανύσουν κάποια απόσταση, θα μάθουν 50 φράσεις. Όμως, κατά το πρώτο έτος να μην ζητούμε τον όρο να γνωρίζουν την τουρκική και θα επιλύσουμε το θέμα με διερμηνείς», είπε.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ο Υπουργός υγείας καλεί για εργασία Έλληνες γιατρούς