ΕΛΛΑΔΑ

Φοροδιαφυγή 13.500 ευρώ σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα

Φοροδιαφυγή 13.500 ευρώ σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα

Φοροδιαφυγή ύψους 13.578 ευρώ, από μη έκδοση αποδείξεων, διαπιστώθηκε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, στη διάρκεια ελέγχων της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Συγκεκριμένα, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις 8.675 ευρώ από τη διάθεση φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, 2.863 ευρώ από τη διάθεση ατομικών ποτών και 2.040 ευρώ από την πώληση λουλουδιών.

Επιπλέον, διενεργήθηκε έλεγχος στις δηλώσεις ΦΠΑ για τα τρία τρίμηνα του 2013. Συνελήφθησαν ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, προσωρινά υπεύθυνος του κέντρου διασκέδασης, καθώς και ένας 44χρονος Έλληνας υπεύθυνος των ταμείων, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και η 80χρονη ιδιοκτήτρια.

Επίσης, σε άλλους ελέγχους της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκαν το τελευταίο τριήμερο παραβάσεις της εργαστικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα:
Σε άλλο κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση δύο υπαλλήλων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.
Σε καφέ μπαρ εστιατόριο στον Κορυδαλλό διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση δύο εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, καθώς και η στέρηση πιστοποιητικού υγείας τριών εργαζομένων.

Για τις παραβάσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ ΕΤΑΜ και ΣΕΠΕ) για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.