ΕΛΛΑΔΑ

Διαφωνία εισαγγελέων για τους δολοφόνους του Λουκμάν Σεζάντ

Διαφωνία εισαγγελέων για τους δολοφόνους του Λουκμάν Σεζάντ

Διαφωνία αναφορικά με το αν θα πρέπει να προφυλακιστούν ή όχι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 27χρονου εργάτη από το Πακιστάν Λουκμάν Σεζάντ, προέκυψε μεταξύ των εισαγγελέων.

Μετά την απολογία των δύο κατηγορουμένων, Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προέκυψε διαφωνία ανάμεσα στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα.

Η πρώτη διαφωνία σημειώνεται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής με τον αρμόδιο εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο ως προς το θέμα της ποινικής τους μεταχείρισης. Οι δύο δικαστικές λειτουργοί έκριναν ότι οι δύο πρέπει να προφυλακιστούν ενώ ο κ. Ντογιάκος είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος δικάζονται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού εργάτη στις 17 Ιανουαρίου 2013 στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Οι δύο, που δεν δέχονται ότι σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή, μαχαίρωσαν με επτά μαχαιριές τον 27χρονο Σαχζάτ Λουκμάν ο οποίος πήγαινε στην δουλειά του με ένα ποδήλατο. Οι κατηγορούμενοι, που επέβαιναν σε μηχανάκι του είχαν κλείσει τον δρόμο και εν ψυχρώ άρχισαν να τον χτυπούν με μαχαίρι.

Τη διαφωνία ανακριτριών και Εισαγγελέα θα λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.