ΕΛΛΑΔΑ

Το ανεκπλήρωτο όνειρο της αδικοχαμένης Ειρήνης

Το ανεκπλήρωτο όνειρο της αδικοχαμένης Ειρήνης

«Ονειρεύομαι μια γειτονιά, στενό δρομάκι και ζεστοί άνθρωποι. Χαμόγελα και πίκρες και χέρια που σ’ αγκαλιάζουν και κάνουν περισσότερα τα πρώτα και λιγότερες τις δεύτερες», έγραφε μεταξύ άλλων, η αδικοχαμένη Ειρήνη Τριανταφύλλου σε άρθρο της στον τοπικό τύπο με αφορμή την ´ΙΓ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων στις 15 Οκτωβρίου 2008.

Πρόκειται για τη φοιτήτρια απο το Μεσολόγγι που έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα με το ΚΤΕΛ στα Μάλγαρα.

«Ονειρεύομαι να «μάθω γράμματα, να γίνω άνθρωπος» όπως λέει και η γιαγιά μου. Να μάθω γράμματα, για να ανοίξει το μυαλό μου και τα μάτια της ψυχής μου και μ’ αυτά να αντικρίζω τον κόσμο και τον άνθρωπο. Ονειρεύομαι να ασκήσω το επάγγελμα που μ’ αρέσει, χωρίς να χρειαστεί να «φιλήσω κατουρημένες ποδιές» ή να περάσω από γραφεία πολιτικών, πολιτευόμενων, γραμματέων και γραμματικών», συμπλήρωνε.

«Ονειρεύομαι να φτιάξω τη δική μου οικογένεια και να μεγαλώσω τα παιδιά μου με τις αρχές και τις αξίες που οι δικοί μου γονείς έδωσαν σε μένα, για να στηρίξω πάνω σ’ αυτές την ψυχή μου, το μυαλό και τη ζωή μου. Ονειρεύομαι να έχω δίπλα μου ανθρώπους αληθινούς, που θα μ’ αγαπάνε και θα τους αγαπώ ελεύθερα και κατ’ επιλογήν μου. Ονειρεύομαι να μην ντρέπομαι ως πολίτης, να μη σκύβω το κεφάλι, αλλά να φιλοκαλώ μετ’ ευτελείας και να ζω άνευ καχυποψίας.Ονειρεύομαι να χρησιμοποιώ τη γλώσσα για να λέω «τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη» και όχι να «κρύβω λόγια».

Και κατέληγε η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με το messolonghinews.blogspot γράφοντας για τα όνειρά της για το δικό της μέλλον αλλάκαι για το μέλλον του κόσμου γύρω της:

«Ονειρεύομαι μ’ αυτές τις συντεταγμένες να δημιουργήσω το δικό μου κόσμο, τον μικρό και μέγα. Έχω κλείσει τα αυτιά μου στα κατηγορώ, στη δήθεν συμπάθεια, στη δήθεν επαναστατική διάθεση και ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια και δουλεύω - δουλεύω, για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα.

Η επανάστασή μου έχει αρχίσει… Την ακούτε;».

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση νταλίκας με ΚΤΕΛ - 15 τραυματίες

Δύο νεκρές σε τροχαίο με νταλίκα και ΚΤΕΛ στα Μάλγαρα (φωτο)

Θρήνος στην κηδεία της 22χρονης που σκοτώθηκε στα Μάλγαρα

Συγκλονιστική μαρτυρία φοιτήτριας για το τροχαίο στα Μάλγαρα