ΕΛΛΑΔΑ

Επιμένει στην ενοχή Παπαγεωργόπουλου η βασική μάρτυρας

Επιμένει στην ενοχή Παπαγεωργόπουλου η βασική μάρτυρας

Επέμεινε η βασική μάρτυρας στην ενοχή των δύο πολιτικών προσώπων κατά την εξέτασή της ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο δικαστήριο όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του γενικού γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια στην υπεξαίρεση που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, κατά την 4η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, βασική μάρτυρας στην υπόθεση εξετάστηκε από τους συνηγόρους των δύο καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη.

Για τον τέως δήμαρχο είπε ότι «καθίσταται υπόλογος» διότι όλες οι διαδικασίες του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, καταδικασθέντα επίσης σε ισόβια, τύχαιναν της αποδοχής του, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος επί σειρά ετών ουδέποτε ελέγχθηκε ως προς τη διαχείρισή του.

Τον παραπάνω ισχυρισμό αντέκρουσε η υπεράσπιση του Β. Παπαγεωργόπουλου παρατηρώντας ότι ο τέως δήμαρχος δεν μπορούσε να ελέγχει τους χιλιάδες υπαλλήλους του Δήμου, ενώ στοχοποιώντας τη μάρτυρα χαρακτήρισε διάτρητο το πόρισμά της.

dimarxeio thessalonikis 777777

Όσον αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου, που σύμφωνα με την κ. Τσεμπερά όφειλε εκ της θέσεώς του «να ασκεί εποπτεία σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου», η οικονομική επιθεωρήτρια προχώρησε ακόμη περισσότερο διατυπώνοντας την εκτίμηση- χωρίς να επικαλείται κάποια μαρτυρία ή έγγραφο -ότι ο πρώην ταμίας «έδινε εντολή» στον Π. Σαξώνη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, ο Μ. Λεμούσιας ξέσπασε και ζητώντας το λόγο από το δικαστήριο είπε: «Επί έντεκα μήνες διαβάζω 18 ώρες την ημέρα. Έχω τυφλωθεί, τα έχω μάθει απ' έξω, παρότι δεν γνώριζα οικονομικά».

Η κ. Τσεμπερά στάθηκε, εξάλλου, στο γεγονός ότι Παπαγεωργόπουλος- Λεμούσιας τηρούσαν κοινούς λογαριασμούς. Οι υπερασπιστές των δύο κατηγορουμένων, στις ερωτήσεις τους προς την κ. Τσεμπερά προσπάθησαν να καταδείξουν ότι ο πρώην ταμίας υπεξαιρούσε και πριν από το 1999, χρονιά που ανέλαβε τη διοίκηση στον Δήμο ο Β. Παπαγεωργόπουλος, με την οικονομική επιθεωρήτρια να παραδέχεται ότι η χρεοπίστωση του πρώην ταμία γινόταν πριν από το παραπάνω διάστημα με τον ίδιο τρόπο, προσθέτοντας πάντως ότι το ύψος των μετρητών ήταν μικρότερο απ' ό,τι τα επόμενα χρόνια.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, οπότε η ίδια μάρτυρας θα συνεχίσει να εξετάζεται από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η δίκη Παπαγεωργόπουλου

Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Καταπέλτης η οικονομική επιθεωρήτρια