ΕΛΛΑΔΑ

Ουρές χιλιομέτρων στο τελωνείο των Κήπων

Ουρές χιλιομέτρων στο τελωνείο των Κήπων

Χίλια περίπου φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών τουρκικών συμφερόντων βρίσκονται σταθμευμένα εκατέρωθεν του μεθοριακού σταθμού Κήπων, στις δυο πλευρές των ελληνοτουρκικών συνόρων και περιμένουν να πραγματοποιήσουν διέλευση.


Σύμφωνα με τον διευθυντή του τελωνείου Κήπων Θανάση Γρηγορίου, το πρόβλημα προκλήθηκε εξ αιτίας της μεγάλης προσέλευσης τουρκικών οχημάτων (νταλίκες) στο μεθοριακό σταθμό, τα οποία δεν μπορούσαν να περάσουν από τα Βουλγαρο- τουρκικά σύνορα, λόγω μη υπογραφής σχετικής διμερούς συμφωνίας διέλευσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από σήμερα το μεσημέρι άρχισε να πραγματοποιείται διέλευση οχημάτων από τα βούλγαρο - τουρκικά σύνορα, στο τελωνείο «Καπετάν Αντριέγεβο», αλλά θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία, καθώς εκατέρωθεν των εισόδων και εξόδων του τελωνείου, έχουν σχηματισθεί ουρές πολλών χιλιομέτρων.

Σε ότι αφορά το τελωνείο Κήπων, σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου η κατάσταση με τις ουρές των τουρκικών φορτηγών εκτιμάται ότι θα αποσυμφορηθεί μέσα στο επόμενο πενθήμερο.