ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε συλλήψεις από επιχείρηση «σκούπα» στη Μεσσάρα

Πέντε συλλήψεις από επιχείρηση «σκούπα» στη Μεσσάρα

Στη σύλληψη πέντε ανδρών οδήγησε η επιχείρηση σκούπα της αστυνομίας στην Πόμπια.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις έρευνες των ανδρών του ΤΑΕ Μεσαράς και της ΟΠΚΕ που συμμετείχαν στην επιχείρηση παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν :

Ένας 31χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ και ένα φλόμπερ καθώς και 106 φυσίγγια. Ο ίδιος ανέφερε ότι καλάσνικοφ άνηκε σε έναν 27χρονο ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Επίσης συνελήφθη ένας 75χρονος καθώς στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα πολεμικό όπλο και μια γεμιστήρα και ένας 44χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα πιστόλι.

Τέλος στα χέρια της αστυνομίας έπεσε και ένας 42χρονος στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε ένα πιστόλη των 9 mm, μια γεμιστήρα με 12 φυσίγγια. Παράλληλα εντοπίστηκαν στην κατοχή του περισσότερα από 100 εξαρτήματα διαφόρων όπλων καθώς επίσης ηλεκτρικά εργαλεία και 15 μαχαίρια.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

Συνελήφθησαν, σήμερα (07.05.2014) το πρωί σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Φαιστού, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Μεσσαράς και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής (Ο.Π.Κ.Ε.) Ηρακλείου, πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας από 28 έως 75 ετών, για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, σήμερα το πρωί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

πολεμικό τυφέκιο «kalashnikov»,
περίστροφο,
πιστόλι,
αεροβόλο όπλο,
κυνηγετική καραμπίνα,
τρείς (3) γεμιστήρες,
245 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
15 μαχαίρια,
διάφορα εξαρτήματα πυροβόλων όπλων (σκόπευσης, επικρουστήρες, ελατήρια).

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης: Λευκάδα: Κι όμως, τα έκρυβε όλα αυτά σπίτι του (pics)