ΕΛΛΑΔΑ

Νέες ειδικότητες στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Νέες ειδικότητες στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης

Νέες ειδικότητες προστίθενται στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, μετά από την αξιολόγηση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μεταξύ αυτών, είναι οι Ναυαγοσωστική, Δημόσια Υγεία-Τεχνολογίας Τροφίμων, Διακόσμηση, Φαρμακευτική, Κοινωνική Εργασία, Διαχείριση Κινδύνων-Κρίσεων εκτάκτων αναγκών, Ψυχολογία, Εναλλακτικές μορφές τουρισμού, Εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με παραδοσιακές συνταγές, Σύγχρονες οικολογικές μέθοδοι αλιείας, Οικιακή μελισσοκομία, Προληπτική Ιατρική για την Τρίτη Ηλικία,Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση, Θεατρολογία, Εργαστήρι οικολογικής βαφής νημάτων και υφαντικής, Λαογραφία του τόπου, Συντήρηση μικρών Σκαφών, Εργαστήρια κεραμικής και χαλκογραφίας και Διαχείριση αποβλήτων.

Να σημειωθεί ότι τα προγράμματα των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης λειτουργούν από το υπουργείο σε συνεργασία με τους δήμους και προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους πολίτες. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, 13 ακόμα δήμου εκδήλωσαν ενδιαφέρον για ένταξη στα προγράμματα.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για όσους επιθυμούν να διδάξουν ως εκπαιδευτές τις νέες ειδικότητες.

"Σε μια Ελλάδα που πλήττεται από την οικονομική κρίση μπορούμε, βασιζόμενοι σε εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, να προσφέρουμε, εντελώς δωρεάν, κατάρτιση στους συμπολίτες μας, νέες δεξιότητες, μάθηση και γνώση αλλά και θέσεις εργασίας. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή με όλους τους Δήμους που συμμετέχουν στην υλοποίηση προγραμμάτων τοπικής και εθνικής εμβέλειας, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Δεν έχουμε το παραμικρό περιθώριο να χαθεί ούτε ένα ευρώ, από τα χρήματα που προορίζονται για την κατάρτιση των πολιτών" δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Διαβάστε επίσης: Σταμάτησαν με εντολή εισαγγελέα οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές