ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ρούχα με το… κιλό!

Θεσσαλονίκη: Ρούχα με το… κιλό!

Η κρίση πλέον μας έχει επηρεάσει όλους στον εκάστοτε βαθμό, και πολλοί έχουμε αναγκαστεί να περιορίσουμε τα έξοδά μας, κόβοντας από εξόδους και αγορές, για να λέμε το λιγότερο.

Ταυτόχρονα όμως, στη διάρκειά της, έχουν δημιουργηθεί στην πόλη πολύ ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες και καταστήματα για να εξυπηρετήσουν την ανάγκη του κόσμου για οικονομικότερες λύσεις. Με αυτή την σκέψη στο νου, ο κ. Αθανάσιος Πετρίδης εφάρμοσε το παράδειγμα πολλών άλλων ευρωπαϊκών πόλεων και δημιούργησε στην Θεσσαλονίκη το πρώτο και μοναδικό κατάστημα που πουλάει ρούχα με το κιλό.

Παίρνοντας το όνομά του από τη διεύθυνση του χώρου, το κατάστημα «2 - Ρούχα με το κιλό» άνοιξε στη γωνία των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας 2 και Αρτάκης, στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, στις 18 Ιουνίου του 2012. Ο κ. Πετρίδης, έχοντας ταξιδέψει και συναντήσει καταστήματα του είδους σε πολλές χώρες και παρατηρώντας την απήχηση που υπήρχε στον κόσμο καθώς και το όφελος που μπορεί να έχει για κάποιον, αποφάσισε να εφαρμόσει την έξυπνη ιδέα και στην πόλη του. Με βάση του λοιπόν έναν χώρο μίνιμαλ αισθητικής, σε τόνους του λευκού και του μαύρου, το κατάστημα «2» άνοιξε προσφέροντας μεγάλης ποικιλίας και μοναδικής ποιότητας σχέδια ρούχων σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, «προτείνοντας τη δική του λύση στην κρίση», όπως μας είπε ο ίδιος.

Το κατάστημα διαθέτει ρούχα για όλες τις ηλικίες, καθώς υπάρχουν ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, ενώ η τιμή είναι το πιο εκπληκτικό στοιχείο. Ποια είναι λοιπόν η ιδεολογία πίσω από την αγορά ρούχων με το κιλό; Ασχέτως υφάσματος, μάρκας ή είδους, το ένα κιλό ρούχων κοστολογείται στα 20 ευρώ. Όπως μας είπε ο κ. Πετρίδης, «Όταν το ακούει κανείς, μπορεί να φαίνονται πολλά, όμως ουσιαστικά ένα τζιν μπορεί να ζυγίζει γύρω στο 500 γραμμάρια, κι έτσι η τιμή του βγαίνει 10 ευρώ, χαμηλή δηλαδή, ειδικά όταν πρόκειται για ένα ρούχο καλής ποιότητας. Πρόσφατα πούλησα ένα μεταξωτό φόρεμα που λόγω μικρού βάρους βγήκε στα 2 ευρώ, ενώ μια κυρία αγόρασε ένα παιδικό φορμάκι για 1 ευρώ και με ρωτούσα αν έκανα λάθος».

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τα ρούχα που θέλουν λοιπόν, να τα ζυγίσουν πάνω σε μια ειδική ζυγαριά ακριβείας ιματισμού και να πληρώσουν το αντίτιμο του βάρους τους, ενώ αν κάποιος δεν επιθυμεί να αγοράσει με το κιλό, μπορεί να πάρει και μεμονωμένα κομμάτια, μέχρι και 200 γραμμαρίων. Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, που έχει υπόβαθρο αρκετών χρόνων σε πολλά γνωστά καταστήματα ρούχων, «Όλα τα ρούχα επιλέγονται με βάση την καλή ποιότητα του υφάσματος, ασχέτως μάρκας, καθώς γίνονται δειγματισμοί ανά εξάμηνο και φροντίζω τα ρούχα να ανανεώνονται, ενώ ο καθένας μπορεί να βρει το στιλ του στο κατάστημα».

Ο κ. Πετρίδης αποφάσισε να ανοίξει ένα τέτοιου είδους κατάστημα όντας ο ίδιος άνεργος για δύο χρόνια, όταν έκανε την απόπειρα, και έχοντας βιώσει από πρώτο χέρι την ανάγκη του κόσμου για κάτι ποιοτικό και ταυτόχρονα οικονομικό μέσα στην κρίση. «Το έκανα αρχικά για να βρω ο ίδιος μια δίοδο και να δουλέψω, αλλά βέβαια και γιατί έχω περάσει κι εγώ το λούκι της ανεργίας και ξέρω πως είναι να μην έχεις να πιεις έναν καφέ, να ντυθείς και να πληρώσεις έναν λογαριασμό. Ήθελα λοιπόν να κάνω κάτι που να λειτουργήσει μέσα στην κρίση και να χαρεί και να μπορεί να ψωνίσει κι ο κόσμος. Να μπορώ να του προσφέρω το καλύτερο ποιοτικά ρούχο στην πιο προσιτή τιμή. Ουσιαστικά μοιράζομαι το κέρδος με τους πελάτες μου για να μείνουν ευχαριστημένοι».

Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας, το κατάστημα «2» έχει αποκτήσει σταθερή πελατεία από άτομα που εκτιμούν τα σχέδια και τις καλές τιμές του, ενώ έχει δημιουργηθεί πλέον μια σχέση εμπιστοσύνης που βασίζεται στην σταθερή ποιότητά του. Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης όμως, «Και μετά από δυο χρόνια, είναι ένα μέρος που ακόμα το ανακαλύπτει ο κόσμος. Του φαίνεται περίεργο και ευχάριστο και έρχονται για να μάθουν τι είναι και να το δοκιμάσουν». Με τις τιμές στα καταστήματα ρούχων να είναι πολλές φορές απλησίαστες, μία τέτοια λύση είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και ελκυστική. Το κατάστημα «2 - Ρούχα με το Κιλό» περιμένει λοιπόν να σας γνωρίσει και να το γνωρίσετε.

parallaximag.gr

Διαβάστε επίσης: Εορτή της Αγίας Καλλιόπης