ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απογορεύονται αύριο, Κυριακή οι συγκεντρώσεις

Θεσσαλονίκη: Απογορεύονται αύριο, Κυριακή οι συγκεντρώσεις

Φόβοι για επεισόδια μεταξύ Χρυσαυγιτών και αντιφασιστών

Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη υπό των φόβο επεισοδίων μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και μελών αντιφασιστικών οργανώσεων ανακοίνωσε η αστυνομία. Η απαγόρευση ισχύει για αύριο, Κυριακή, και για την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Η απαγόρευση ανακοινώθηκε με αφορμή την προγραμματισμένη για αύριο εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, αλλά και την αντιφασιστική συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, «ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, δεν επιτρέπονται για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα της Κυριακής 15 Ιουνίου 2014 μέχρι και την 01.00 ώρα της 16 Ιουνίου 2014, οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις – συγκεντρώσεις ή πορείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που οριοθετείται από τις οδούς Τσιμισκή – Λ. Στρατού – Μπιζανίου – Λ. Νίκης – Παύλου Μελά – Νικ. Φωκά, καθώς και στην Πλατεία ΧΑΝΘ, στο πάρκο Τσιρογιάννη, στην πλατεία-μνημείο Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης και την εφαπτόμενη σ' αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών, που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης – Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου (έως του σημείου που η Λ. Μ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου) και σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας, που περικλείεται από τις ανωτέρω οδούς».

Διαβάστε επίσης:

Περιπετειώδης κλοπή... καλοριφέρ στην Πέλλα!