ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Φόλες στην Χρυσούπολη, άρχισαν εμβολιασμοί σκυλιών για μόρβα

Καβάλα: Φόλες στην Χρυσούπολη, άρχισαν εμβολιασμοί σκυλιών για μόρβα

Δεν το «βάζουν κάτω», τελικά, οι ασυνείδητοι που έχουν βάλει στο μάτι τους οτιδήποτε τετράποδο κυκλοφορεί στον νομό Καβάλας (δεσποζόμενο ή όχι).

Μετά τα πρόσφατα περιστατικά δηλητηρίασης με φόλα στις Κρηνίδες και στην Καβάλα, το θλιβερό αυτό φαινόμενο έχει κάνει, πλέον, την εμφάνισή του και στην Χρυσούπολη, με τα μέχρι στιγμής θύματα (καθώς υπάρχουν μαρτυρίες τόσο για νεκρά σκυλιά αλλά και για γάτες) να υπερβαίνουν τα 10, σύμφωνα με στοιχεία του φιλοζωικού σωματείου «Αίσωπος». Το δυσάρεστο, μάλιστα, της όλης υπόθεσης είναι ότι τα θύματα είναι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δεσποζόμενα.

Πάντως, στα πλάνα του δήμου Νέστου φαίνεται πως έχει ήδη ενταχθεί η δημιουργία νέου κυνοκομείου, καθώς το ήδη υπάρχον -πέρα από το ότι δεν έχει άδεια λειτουργίας- είναι, ουσιαστικά, ένα απλό καταφύγιο το οποίο λειτουργεί με την στήριξη εθελοντών φιλόζωων της ευρύτερης περιοχής.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η μόρβα συνεχίζει να «θερίζει» τα σκυλιά μέσα στον αστικό ιστό της Καβάλας, με τα μέλη του «Αισώπου» να έχουν ήδη εξαγγείλει, εδώ και λίγες ημέρες, την διενέργεια εμβολιασμών (ήδη, μάλιστα, ορισμένα αδέσποτα σκυλιά εμβολιάστηκαν).

Σύμφωνα με τα μέλη του «Αισώπου», όποιος θέλει να βοηθήσει θα πρέπει να προμηθευτεί το τριπλό εμβόλιο (Μόρβας Ηπατίτιδας Λεπτοσπείρωσης), με κόστος που δεν υπερβαίνει τα 3 € (ένα εμβόλιο, όμως, το οποίο χρειάζεται ψυγείο για την συντήρησή του)

Kavalapress.gr

Διαβάστε επίσης: Κιλκίς: Φωτιά κατέστρεψε τα αρχεία του ΟΑΕΕ